Her er de beste eiendomsadvokatene

Chambers & Partners har kåret de beste eiendomsadvokatene.

KÅRER DE BESTE: Chamers & Partners har tatt for seg advokater som jobber i eiendomsmarkedet, og kåret de beste.
Publisert: Publisert:

I over 40 år har Chambers & Partners kåret de beste advokatene i ulike bransjer over hele verden.

Nå har selskapet akkurat offentliggjort 2011-kåringen, og det var plass til seks advokatfirmaer i den aller beste kategorien, Band 1.
Ifølge Chambers And Partners er Advokatfirmaet Haavind, Advokatfirmaet Schjødt, Advokatfirmaet Thommessen, BA-HR, Selmer og Wiersholm de beste advokathusene innenfor eiendom.

De aller beste

De 26 eiendomsadvokatene i Haavind bidrar sammen med 18 advokater innenfor byggerett til at Haavind har «et ekstremt bredt omfang av aktiviteter, hyret inn for en blanding av offentlige og private klienter, og jobber for ledende lokale virksomheter og store internasjonale investorer». Chambers & Partners skriver videre at klienter melder om at «selskapet klarte å møte våre utfordringer og etterlot oss ved et veldig positivt inntrykk».
Blant dealer Haavind var med på, er Bulk Eiendoms salg av fire eiendommer for 1,45 milliarder kroner og rådgivning for Orkla da eiendommer for 1,75 milliarder kroner ble solgt.
Chambers & Partners trekker frem advokater som Johnny Johansen, Olav Bergsaker innenfor byggerett, mens Håvard Skogvoll, Jørgen Monn, Helge Jakob Kolrud og Erling Timm også får rosende omtale.

Ledende
Advokatfirmaet Schjødt nyter ifølge Chambers & Partners godt av flere av markedets ledende eiendomsadvokater og får anerkjennelse for et svært høyt transaksjonsvolum.

«De dekker hele spekteret innenfor eiendom, inkludert transaksjoner, utvikling og byggerett, og i løpet av de seneste 12 månedene har de tatt del i mange store prosjekter», skriver Chambers & Partners om Schjødt.
Blant Schjødt-advokatene som får heder, er Nils-Henrik Pettersson, Geir Sand, Geir Frøholm og Hallgeir Østrem.
Advokatfirmaet Thommessen er en fast gjenganger i kåringer over de beste eiendomsadvokatene. De 20 eiendomsadvokatene i Thommessen dekker ikke byggerett, men Chambers & Partners slår fast at de er en leder i eiendomsmarkedet og ”får mange av de store oppgavene og gode klienter”.
Christian Müller er ifølge Chambers & Partners en av de beste transaksjonsadvokatene, mens Gerhard Holms mangeårige erfaring innenfor eiendom og transaksjoner også trekkes frem. Christopher Borch får skryt for sin sterke transaksjonspraksis og regnes som en stadig viktigere spiller i eiendomsbransjen.
– Fremragende advokater
Det finnes knapt noen advokatkåringer hvor BA-HR ikke er rangert i toppen. Ifølge Chambers & Partners omtales BA-HRs eiendomsteam som med «transaksjonell ekspertise og fremragende advokater».
BA-HR regnes som best kjent for å løse utfordrende eiendomstransaksjoner, men har også en bred dekning i eiendomssektoren. «De nyter godt av tilstedeværelsen fra noen av landets ledende eiendomsadvokater, og er høyt aktet for sin detaljerte og kreative tilnærming og personlige stil», skriver Chambers & Partners.
Stig Bech beskrives som en stjerne, mens Anne Sofie Bjørkholt, Sam Harris, Jan Einar Barbo, Gunnar Sørlige og Stig Klausen får rosende omtale.

- Svært kommersiell
Selmers 25 eiendoms- og bygg og anleggsadvokater får skryt for «fremragende evner innenfor transaksjoner og stor effektivitet». De gir råd til klienter som Entra Eiendom, ØIE Eiendomsutvikling og Aberdeen Asset Management.
Selmer-advokaten Andreas Rørvik er «svært kommersiell, med stor kunnskap om eiendomsarenaen». Mikkel Vislie er en «fremragende advokat med stor ekspertise», mens Svein Sulland, Even Berg, Thomas Reppe Wetting og Live Spandow også får skryt.
Wiersholm har 14 eiendomsadvokater som jobber særlig mye med transaksjoner. Advokatfirmaet får innpass i Band 1 som følge av sin dyktighet og en imponerende oppdragsliste. Tom Rune Lian er «en fremragende eiendomsspesialist som finner gode løsninger», mens Arne Engesæth er en «sterkt anbefalt praktiker» innenfor bygg og anlegg. Helge Svarva har en sterk profil innenfor bygg og anlegg, og Ståle Meleng «er et navn man skal følge med på».
De nest beste
I gruppen bak de aller beste eiendomsadvokatene har Chambers & Partners funnet plass til Arntzen de Besche, Torkildsen, Tennøe & Co og Wikborg Rein.
Arntzen de Besche, som var i Band 1 i fjorårets kåring, «gir internasjonale og lokale klienter råd i et bredt spekter av eiendomssaker, inkludert store transaksjoner og utviklingsprosjekter».

Advokatfirmaet var blant annet rådgiver for Helsebygg Midt-Norge ved planene om å bygge et nytt universitetssykehus i Trondheim. Hans Henrik Kværne er ifølge Chambers & Partners «en fremragende praktiker, som er ekstremt fokusert på å oppnå de rette løsningene».
Torkildsen, Tennøe & Co er en veletablert spesialist på eiendom, og kilder som Chambers & Partners har snakket med er enige om at selv om gruppen ikke er med på de aller største transaksjonene i markedet, er de svært synlige og dyktige. Andreas Iversen og Børge Nygårdshaug får rosende omtale i undersøkelsen.
Wikborg Rein har mistet noen sterke partnere de seneste årene, men ifølge de Chambers & Partners har snakket med, har gruppen kommet tilbake «til sin tidligere styrke med nye teammedlemmer og viktige klienter». Wikborg Rein-advokatene får anerkjennelse for å ha vært sentrale i mange store eiendomstransaksjoner, og har gitt råd til ledende selskaper som Eiendomsspar, Oslo Areal og Aberdeen Asset Management. Erlend Holstrøm og Line Ravlo-Losvik trekkes frem av Chambers & Partners. Sistnevnte har imponert kilder ved hennes nøkkelrolle i en rekke store eiendomstransaksjoner. «Hun er relativt ny i det norske eiendomsmarkedet, men har mye energi og er stadig mer synlig», kommenterer intervjuobjektene til Chambers & Partners.
I Band 3 anbefaler Chambers & Partners Advokatfirmaet Grette, DLA Piper, Føyen Advokatfirma og Kluge Advokatfirma.

Flere nyheter om næringseiendom på NE Nyheter

Publisert: