Hun er «årets drivkraft» i Ledertalentene 2016: – Jeg tar sjansen, så får jeg heller gjøre noen feil

Kategorivinner i årets Ledertalent-kåring synes mange jenter er for redde for ikke å strekke til. Selv søkte hun på lederjobb i DNB som høygravid, fordi hun ville ha mer ansvar.

SMITTENDE ENTUSIASME: Vinner i Årets Drivkraft-vinner, Liv Heidi S. Adriaenssens, jobber tett på medarbeiderne sine, og er kjent for sitt store engasjement.
  • Astrid Dalen
Publisert:

– Det er litt «jentete» å ikke si ja til ansvar og jobber som føles utenfor komfortsonen. Det generelle inntrykket er at guttene sier ja til «alt», mens jentene er redde for at de ikke har god nok kompetanse eller at de ikke strekker til. Sånn vil ikke jeg være – jeg tar sjansen, og så får jeg heller gjøre noen feil.

Det sier vinneren i Drivkraft-kategorien i E24s Ledertalenter 2016, Liv Heidi Storaas Adriaenssens.

Da den nye kategorien «Årets Drivkraft» ble opprettet i årets utgave av Ledertalentene, var det med en viss antagelse om at ledere som jobbet operativt innen industri eller oljesektoren, ville stikke av med seieren. Men i stedet landet altså juryen på en dame fra finans som kategorivinner.

Tett på medarbeiderne

– Jeg føler meg veldig hjemme i drivkraft-kategorien, slår Adriaenssens fast.

Som leder i den nyoppstartede avdelingen i DNB som gir lån til små bedrifter og gründere, jobber hun «på gulvet» med sine 15 ansatte.

– Vi sitter i åpent landskap og jeg sitter midt iblant dem. Jeg er opptatt av coaching og utvikling av medarbeiderne, forteller hun.

Adriaenssens er god til å være tett på medarbeiderne. Hun snakker ukentlig med hver medarbeider om måloppnåelse. Hun har medlytt under kundesamtaler, og gir coaching om hvordan medarbeiderne kan bli enda bedre på kundekommunikasjon.

Stolt av rekrutteringen

Som leder mener kategorivinneren at det er viktig å involvere medarbeiderne, og gi dem tillit og ansvar.

– Når jeg tør å delegere, tør de også å ta ansvar. Det er dessuten viktig å rose og anerkjenne, samtidig som jeg pusher dem litt utenfor komfortsonen.

Avdelingen Adriaenssens leder, startet opp 1. juni i år, og de holder fortsatt på med oppbyggingen.

– Det jeg er mest stolt av foreløpig er rekrutteringen. De kompletterer hverandre veldig bra – den yngste er 27 og den eldste 61, og de har variert bakgrunn fra DNB. De heier på hverandre og utfordrer hverandre, og har blitt en utrolig bra gjeng på kort tid. Det får jeg høre fra folk som kommer innom hos oss også.

ENGASJERT: Kategorivinner Liv Heidi S. Adriaenssens er drevet av et stort engasjement, og liker å ta på seg oppgaver som ligger godt utenfor komfortsonen.

Voldsomt engasjement

Det er grunn til å tro at lederens engasjement har smittet over til medarbeiderne, for Adriaenssens blir beskrevet som en person med stor porsjon av nettopp engasjement.

«Liv Heidi skaper topp stemning i ledergruppen hun er en del av og legges merke til i enhver setting hun deltar i for sin smittende entusiasme, driv og gode humør», står det å lese i nominasjonsteksten for henne.

– Jeg kan ofte hive meg rundt og gjøre rare påfunn. Nylig var jeg for eksempel med på å rappe på en tilstelning for kvinnelige ledere i DNB. Jeg har også fått med meg medarbeidere på å holde rap-show, og de minner meg stadig på hvor «ut av boksen» og moro det var, sier Adriaenssens, og legger til:

– Og dersom jeg for eksempel har blitt spurt om å holde et motivasjonsinnlegg for 800 stykker, tenker jeg umiddelbart at «Ja, det må jeg gjøre». Det som kjennes skikkelig skummelt ut, vil jeg gjøre – for det blir ofte de største høydepunktene også.

Fikk lederstilling som høygravid

I en alder av 34 har Adriaenssens allerede rukket å ha tre lederstillinger i DNB. Hun startet som konserntrainee i 2008. Da hun søkte på den første lederstillingen i banken var hun 31 år og høygravid med sitt tredje barn. Lederjobben besto i å lede 11 menn, alle eldre enn henne, som jobbet med bedrifter som gikk konkurs eller som ikke klarte å betale tilbake lånene sine.

– Jeg hadde lyst på mer ansvar, men tenkte at dette har jeg ikke en sjanse til å få. Jeg tenkte jeg likevel kunne sende inn en søknad, og troppet opp til jobbintervju med veldig lave skuldre. Jeg husker jeg satt i stillevognen på toget, da jeg ble oppringt om at jeg hadde fått jobben, og da ble det ikke så veldig stille i stillevognen lenger, ler Adriaenssens.

– Vanskelig å være helt til stede

– Hva er de største utfordringene du har møtt på som leder?

– Det må vel kanskje være det å få kabalen til å gå opp. Med tre barn og lederstilling er det noen ganger litt vanskelig å være helt til stede der man er til enhver tid, enten man er på jobb eller hjemme.

Adriaenssens fikk sitt første barn allerede da hun gikk siste året på master i finansiell økonomi ved NTNU, men klarte likevel å fullføre på normert tid.

– Det var vel da jeg virkelig fant ut at jeg er kapabel til ganske mye når jeg går inn for det.

Les også

Hun er «årets innovatør» i Ledertalentene 2016: Starter masseproduksjon av roboter for å hjelpe syke barn

Vokste opp på gjestegård

Kategorivinneren vokste opp på foreldrenes gjestegård utenfor Kongsberg i Buskerud, som nå drives videre av søstrene hennes under navnet Søstrene Storaas. Hun tror ikke det er umulig at engasjementet og arbeidskapasiteten hennes kan stamme fra denne perioden i livet.

– Der gjorde jeg alt mulig, fra oppvask til vertinne- og serveringsjobbing. Jeg lærte mye om å tørre å kaste seg ut i ting og pushe meg selv. Foreldrene mine startet nemlig opp noe de egentlig ikke hadde forutsetning for å drive med.

Les også

Leder shipping-kontor i Singapore: – Undervurderte kulturforskjell-utfordringene

Det at hun selv har vokst opp i en gründerbedrift, gjør også at engasjementet hennes er ekstra stort i akkurat den jobben hun har nå, hvor medarbeiderne jobber ut mot små bedrifter og gründere.

– Det er viktig at medarbeiderne ser kundene, og er nysgjerrige på dem. De skal jo dra kundene – som skal være Norges fremtid – fremover. Og derfor må jeg også ha mye drivkraft, for å bygge opp et godt team.

Les også

Leder shipping-kontor i Singapore: – Undervurderte kulturforskjell-utfordringene

Les også

- Viktig å få frem det positive med å være leder

Les også

Venture-investor: – Gründernes egenskaper viktigere enn idéen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Ledelse
  2. Karriere
  3. DNB
  4. Ledertalentene

Flere artikler

  1. Aneesh Rajaram til topps i Ledertalentene 2016

  2. – Lederjobben gjør meg til en bedre mor

  3. Hun er «Årets markedsfører» i Ledertalentene 2016: – Det er en påkjenning å ha ansvar når det kjennes tøft for alle

  4. Han er «årets finansess» i Ledertalentene 2016:  – God erfaring å ha vært med på nedturen

  5. Karens roboter skal hjelpe syke og ensomme barn