Ragnhild (34) er årets ledertalent

Ragnhild Janbu Fresvik gikk helt til topps i kåringen av Norges fremste ledertalent 2014.

BREDE SMIL: Konserndirektør for bedriftsmarked i Sparebanken Vest, Ragnhild Janbu Fresvik (i midten), nådde øverst i årets Ledertalentene-kåring. her flankert av nummer to Morten Borge (Ferd) og nummer tre i kåringen, Anne Vabø (Telenor).

Ole Martin Skaug
  • Anders Park Framstad
Publisert: Publisert:BJØRVIKA (E24): Fresvik er konserndirektør for bedriftsmarked i Sparebanken Vest.

- I konsulentbransjen ble man bombardert av tilbakemeldinger og feedback hele tiden. Men med mer lederansvar har jeg å større grad måttet oppsøke feedback selv. Derfor er det ekstra stas å få en sånn pris, sier Fresvik fra scenen.

Over 100 gjester, deriblant ledertalenter fra hele landet, var med på arrangementet der Fresvik mottok prisen fredag.

Se topp 100-listen for årets Ledertalentene-kåring her

Hun takket sin egen sjef, sine foreldre og sin familie fra scenen, og delte også noen råd med forsamlingen.

- Det viktigste er hardt arbeid, og at man evner å stå løpet ut når det butter imot. Det har vært mange sene kvelder før jeg kom hit. Den eneste langsiktige strategien som er farbar er å være den beste utgaven av seg selv. Jeg tror folk ønsker at sine ledere er genuine og tør å vise egne feil og mangler.

– Usedvanlig talentfull

Juryen mener at Fresvik har hatt imponerende karriereutvikling i den tradisjonsrike banken, der hun har utmerket seg som en tydelig og målrettet leder for en krevende divisjon.

Som leder for bedriftsmarkedet har Fresvik ansvar for i underkant av 100 ansatte og en utlånsportefølje på rundt 28 milliarder kroner.

34-åringen har personalansvar for åtte mellomledere og resultatansvar på rundt 500 millioner kroner.

«Ragnhild høster ros for måten hun har håndtert krevende utfordringer. Hun beskrives som kunnskapsrik, analytisk, uredd, intelligent og som usedvanlig talentfull,» står det i juryens begrunnelse.

34-åringen har tidligere hatt flere lederstillinger i Sparebanken Vest, og har i tillegg erfaring som investment manager i Borea og konsulent i BCG. Hun har hatt flere styreverv.

- Veldig skarp

Fresvik får også svært gode skussmål av sin sjef, administrerende direktør Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest.

- Ragnhild er ekstremt resultatorientert, svært kunnskapsrik og veldig skarp. Hun er flink til å få folk med seg og kan faget sitt, sier han.

Vinneren har selv påpekt at hun var et utradisjonelt valg da det skulle velges ny konsernledelse i banken. Kjerpeseth bekrefter dette, men var ikke nervøs for ansettelsen tross hennes unge alder og noe begrensede bankerfaring.

- For meg var dette et bevisst og trygt valg. Jeg mener at hun helt klart er et stort ledertalent, sier han.

– Har fått spennende muligheter

I forbindelse med Ledertalentene 2014 gikk Fresvik naturlig nok til topps i sin region. I den forbindelse fortalte siviløkonomen at hun ikke aktivt har gått inn for å bli leder.

– Jeg har ikke oppsøkt lederroller, men har vært mest opptatt av å levere så godt som overhodet mulig i de jobbene jeg har hatt. Det har gjort at jeg har fått spennende muligheter som jeg heldigvis har turt å takke ja til, sier Fresvik.

Som relativt fersk i sin nåværende stilling, har hun brukt mye tid på å sette seg inn i organisasjonen.

– Jeg tror tiden for generelt lederskap er forbi. Man må kjenne virksomheten man leder, sier hun.

Les også:

Årets ledertalent i Øst-Norge: - Man får litt gratis ved å vokse opp i et flerkulturelt miljøBård (29) er leder for 42.000 skandinaverÅrets ledertalent på Sørvestlandet: - Åpenlyst at jeg heier på Rosenborg- Jeg kommer nok aldri til å bli noen ekstremsportutøverÅrets ledertalent i Vest: Finner løsninger på problemene i motbakker og regnÅrets ledertalent i Midt-Norge: – Har sagt nei til konsernledelsen tre gangerÅrets ledertalent i Nord-Norge: - Man må ikke bli spist opp av jobbenPublisert:

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene

Flere artikler

  1. Finner løsninger på problemene i motbakker og regn

  2. Ti år med Ledertalentene: – Når du står til knes i utfordringer, så ikke gjør det alene

  3. Hun vil ha din hjelp til å finne unge ledertalenter

  4. Slik opplevde de å bli kåret til årets ledertalent – og dette gjør de i dag

  5. Hjelp disse med å finne årets ledertalent