Elite-studentenes førstevalg

Et av bransjens minste konsulentmiljøer stakk av med flest førstevalg fra elitestudenter på jobbjakt.

TOPPSTUDENTER: Katrine Bryne (25) var på workshop med blant andre Knut Ulsrud (26), i regi av Quartz+Co på Ullevål Stadion mandag denne uken.

Ole Martin Skaug, E24
  • Line Midtsjø
  • Ole Martin Skaug (foto)
Publisert:

NYDALEN (E24): - Så du er konsulent du, hva driver du med da? Salg? Vel, ikke akkurat, smiler Christer Kjønigsen (28) i Quartz+Co, til en lattermild forsamling.

Konsulentene har nettopp presenter det de kaller et «issuetre» overfor de 11 studentene som har fått lov til å være med på en mindre workshop.

Vi er på et treff mellom 120 elitestudenter og 11 bedrifter i regi av Nova Agentum. Seansen foregår i VIP-etasjen på Ullevål Stadion i Oslo, tidligere denne uken.

Blant disse utvalgte toppstudentene er det altså det lille konsulentselskapet Quartz+Co som har størst interesse blant de fremmøtte bedriftene, med 29 førstevalg av 120 studenter.

Nordea fikk nest flest med 25, deretter kom Norges Bank med 17.

Kriteriene for studentene som er til stede er blant annet at de har over karakteren B i snitt, relevant erfaring utover pensum, og at de har kommet godt ut i opptaksintervjuet til NovaAgentum.

FØLG MED: 18. oktober kårer E24 Årets Ledertalent 2013

- Flatere struktur

En av studentene som har kommet igjennom nåløyet, og nå sitter blant forsamlignen til Quartz+Co er Katrine Bryne (25.)

- Jeg har vært interessert i Quartz en stund, og da tenkte jeg dette var en god mulighet til å bli bedre kjent, sier hun.

Bryne har en master i bio entrepeneurship fra anerkjente Karolinska instituttet i Stockholm.

Hun vet på forhånd at legemidler er en del av bransjene Quartz jobber med, og dette er en av de viktigste årsakene til at hun snuser på en mulig fremtid i konsulentselskapet som skilter med «nordisk profil».

- Det betyr at det er flater struktur og at man jobber i en kultur man kjenner, sier Bryne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- SKUFFENDE LITE SMISK: Selv selskapet har størst interesse blant elitestudentene var det få som var frempå med smiger og innsalg, bedyrer konsulentene i Quartz+Co, Christer Kjønigsen (28), og Nicolai Alexander Kirkeng (27).

Ole Martin Skaug, E24

Knut Ulsrud (25) er i ferd med å begynne på andre året på en mastergrad ved London School of Economics. Også han ser for seg en fremtid som konsulent.

Nordea: De beste har fått jobb ved årsskiftetAnn Iren Lunder, leder av finansiell rådgivning i Nordea er til stede for å sikre bedriftens posisjon blant toppstudentene.- Det er klart det er hard kamp om de aller beste, det er derfor vi er tidlig ute med å rekruttere, sier hun.Flere lovende kandidater har allerede fått jobb forteller hun.- De beste går først ut i nye jobber, og mange her har allerede en jobb et år før de er ferdige med utdannelsen. Lyser man ut ledige stillinger ved nyåret får man kanskje ikke toppstudenten, sier hun.

Ole Martin Skaug, E24

- Fordelen med å starte som konsulent etter studiene er at man får muligheten til å bli sett, hvis det er det man vil, sier han.

Samtlige mannlige studenter er kledd i dress. De kvinnelige studentene stiller i skjorte og blazer, noen også i tweeddrakt.

En student forteller at han har hørt om en som fikk sommerjobb i Boston Consulting Group, etter at han stilte det aller beste spørsmålet ved et foredrag av selskapet.

En annen forteller om en hun kjenner som fikk fast jobb i et av de mest kjente revisjonsselskapene, etter at hun var en av svært få i kullet som ikke hadde søkt jobben, men i stedet blitt oppringt av arbeidsgiveren.

- Som den første daten

De to representantene for Quartz+Co er godt fornøyd med interessen fra studentene.

- Vi er ute etter de studentene som har skjønt hva slags firma vi er, og hvordan de eventuelt kan passe inn. Hos oss tilrettelegger vi for den enkelte, enten det er pappaperm, eller ønske om et karriereløp som ikke er «opp eller ut», sier Christer Kjønigsen, konsulent i Quartz+Co.

Likevel har de foreløpig ikke siktet seg ut noen de ønsker å invitere til videre samtaler.

- Dette er litt som den første daten, nå er vi ute å sonderer terrenget, så får vi se, sier Kjønigsen.

LES MER:

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Ledelse
  2. Ledertalentene

Flere artikler

  1. Dette er kandidatene til å bli Årets student 2014

  2. Sommerjobben ga Roar (25) fast stilling

  3. Nå haster det å søke sommerjobb

  4. Annonsørinnhold

  5. Paul har søkt tusenvis av jobber: – Jeg føler meg diskriminert

  6. Petroleumsstudent: Flere legger en plan B