Dette er Vestlandets fremste ledertalenter

Disse ti unge lederne har utmerket seg mest i Vest.

VESTLANDET: Bergens Tidendes Andreas Thorsheim (32), gründer Håvard Halvorsen (30), gründer Halvor Gregusson (31), Fluid Controls Raymond Smebye (31), Optimums Calix Black Ndiaye (31), Bergens Tidendes Tor Olav Mørseth (32), spare- og investeringssjef Ketil Krantz (35), regionsjef Joakim Pedersen (32), kommersiell sjef Pål Sandal (35), kraftdirektør Ingeborg Cecilie Morken (34).
Publisert: Publisert:

E24 er nå halvveis i høstens ledertalentkåring, og i dag er tiden kommet for å avsløre hvilke ti unge ledere som har utmerket seg mest på Vestlandet i år.

Svært mange kandidater er spilt inn til juryen, og den endelige listen favner bredt: Her er representanter fra medie-, bank- og finansbransjen, transport, dagligvare, IT og teknologi, samt energi og leveransebransjen til offshore.

Her er de ti som juryen mener fortjener en plass på listen over Vestlandets største ledertalenter i 2012:

Andreas Thorsheim (32)

Administrerende direktør, Bergens Tidende og Årets Ledertalent på Vestlandet

ADMIN. DIR: Bergens Tidendes administrerende direktør Andreas Thorsheim (32) er Årets Ledertalent på Vestlandet.

Andreas har gjort lynkarriere siden han kom inn i som trainee i Schibsted for åtte år siden. I dag leder han mediehuset Bergens Tidende, som består av avisen med samme navn, nettavisen bt.no og en rekke lokal- og gratisaviser.

BT hadde i fjor en omsetning på 860 millioner kroner, og et resultat før skatt på 135 millioner.

Andreas har sittet i konsernledelsen i Schibsted Norge siden 2010, først som finansdirektør, og nå i kraft av lederstillingen i BT. I tillegg til det øverste ansvaret for for Vestlandets største regionavis, har han også det tverrgående ansvaret for konsumentsalg for alle avisene i konsernet.

Dette sier juryen om Andreas:

Andreas er en leder som gyver løs på alt han foretar seg med analytisk tilnærming, men samtidig utmerket magefølelse. Han er en god motivator, men stiller krav til omgivelsene, så vel sine sjefer som ansatte. Han er karrierebevisst, men ydmyk i møte med nye utfordringer, og først og fremst opptatt av å få det til - der han til en hver tid er. Hans kollegaer og sjefer mener Andreas er en ener som kan nå så langt han vil.

LES HELE INTERVJUET MED BT-DIREKTØREN HER:- Prøver ikke å tenke på alt som kan gå galt

I alfabetisk rekkefølge følger de ni andre ledertalentene som E24s jury mener har utmerket seg på Vestlandet i 2012.

De første to er kollegaer i Sogndal - og vil helst presenteres i tospann.

Halvor Gregusson (31) og Håvard Halvorsen (30)

Begge ledere og gründere, Rocketfarm, nLink og Yast

GRÜNDERNE: Halvor Gregusson (t.v.) og Håvard Halvorsen i Rocketfarm og Nlink - to teknologibedrifter som har satt Sogndal på IT-kartet.

Kompisene Halvor og Håvard har i fellesskap gründet de to teknologibedriftene Yast og nLink, som holder til i Sogndal og som i oktober i år fusjonerte til et nytt selskap, Rocketfarm AS.

Halvor blir leder for den nye enheten, og skal jobbe med IT-tjenester og applikasjonsutvikling for online-markedet. Håvard fortsetter som leder for nLink, som heretter satser fullt på innovasjon og utvikling av robotteknologi.

LES OGSÅ: Her er Kristian på jobbintervju

Rocketfarm er nå et selskap med åtte ansatte og et estimert resultat for 2012 på 1,5 millioner kroner, hvorav 900.000 kroner skal investeres i nLinks videre robotsatsning.

Halvor og Håvard har vært sentrale i å bygge opp et unikt teknologimiljø i Sogndal, som heller ikke står tilbake for å konkurrere om de beste IT-hodene på arbeidsmarkedet. I vår inviterte de toppstudenter fra NTNU på jobbintervju i Sogndal - der både offpiste skikjøring og wakeboard sto på plakaten - noe som resulterte i to nyansettelser.

SPARESJEF: Ketil Krantz (35) er en av de unge lederne som Nordea har stor tro på - og som har vist resultater.

Ketil Krantz (35)

Leder for sparing- og investeringsområdet, Nordea, region vest

Som leder for sparing- og investeringsområdet i region vest, har Ketil ansvaret for salgsresultat og lønnsomhet, samt forretningsstrategi og handlingsplaner.

35-åringen har også ansvaret i sin region for alle plasseringer som foretas av bredderådgivere. Temaet har gått fra å være fire til tretten i løpet av noen få år.

Ketil anses av sine medarbeidere i Nordea Bank som en ærlig, direkte og uredd leder, og har på kort tid endret sin avdelings arbeidsform med stor suksess i både effektivitet og og resultat. Hans avdeling har i 2012 prestert 60 prosent over budsjett, og hele 75 prosent over fjorårets resultat - uten å ha økt staben.

Ketil stiller ifølge kilder rundt ham klare og realistiske krav, og legger til rette for dialog og stor grad av frihet, og engasjerer seg samtidig personlig i medarbeidernes ve og vel.

LES OGSÅ: Midt-Norges største ledertalent: - Aldri bli lenge i en jobb under en dårlig sjef

LEVERANSEDIREKTØR: Ingeborg Cecilie Morken (34) sørger for at strømselskapet Fjordkraft har nok energi å selge - samt at kundene betaler for seg.

Ingeborg Cecilie Morken (34)

Leveransedirektør, Fjordkraft

Ingeborg Cecilie er direktør for forretningsutvikling og leveranser i energiselskapet Fjordkraft.

Det betyr at hun er ansvarlig for Fjordkrafts kraftkjøp - et område som har en omsetning på 4 milliarder, samt strømselskapets prosjektportefølje og forretningsutvikling.

Siviløkonomen fra NHH er også øverste ansvarlig for fakturering av Fjordkrafts 400.000 kunder, og har personalansvar for de totalt 26 medarbeiderne i enheten inkludert mellomledere og forretningsutviklere.

Hun har også ledet flere større prosjekter for selskapet, både på tjeneste- og kundesiden siden hun startet som selger i Fjordkraft i 2004.

LES OGSÅ: Bryggeridirektør Roger Karlsen er Nord-Norges fremste ledertalent i 2012

DIGITALTALENT: Tor Olav Mørseth (32) har jobbet seg opp i Bergens Tidende fra journalist til digital- og utviklingssjef.

Tor Olav Mørseth (32)

Digital- og utviklingssjef, Bergens Tidende

Tor Olav leder den «digitale revolusjonen» i Bergens Tidende. Han har ansvaret for innovasjon og produktutvikling, og inntekter og resultat i alle de digitale enhetene i mediehuset.

Han sitter i BTs redaksjonelle og administrative ledelsesgruppe.

Tor Olav har lang tid i BT bak seg, og har jobbet seg opp gjennom avisens redaksjonslokaler fra stilling som journalist i økonomiredaksjonen. Han har også vikariert som utgavesjef, vært leder for kultur- og nyhetsavdelingen og det siste året fungert som nyhetsredaktør med ansvar for cirka 180 ansatte og budsjettansvar for alle avdelingene.

Mørseth har en bachelor i økonomi fra NHH og har i tillegg studert sammenlignende politikk ved UiB og kinesisk ved UiO. Han startet sin journalistiske karriere som 14-åring i Stjørdalens Blad.

LES OGSÅ: Ledertalentene: Slik blir listen til

FINANSKAPTEIN: Calix Black Ndiaye (31) har etter avsluttet landslagskarriere i basketball gjort lynkarriere i finansbransjen, og er nå daglig leder for Optimum i Bergen.

Calix Black Ndiaye (31)

Daglig leder, Optimum Bergen

Calix er daglig leder for finansrådgivningsselskapet Optimums avdeling i Bergen, etter å ha gjort lynkarriere fra juniorrådgiver til leder på bare to år.

Han karakteriseres som en av de tydeligste spillerne i det bergenske finansmiljøet, men kjennes nok av langt flere igjen som mangeårig spiller og kaptein på Norges landslag i basketball - og bergensklubben Ulriken. Hans baskekarriere varte fra 1999 til 2008, hvorav han var kaptein på landslaget de seks siste årene.

Finansutdanningen tok han ved University of Wisconsin- Green Bay og Barry University i USA, og etter han kom hjem til Norge har Calix blant annet jobbet i CAPA kinoreklame, hvor han ble årets selger i 2007.

LES OGSÅ: Marius (33) gikk fra Pareto til Selbu Sparebank

KIWI-SJEF: Joakim Pedersen (32) er Kiwis regionsjef på Vestlandet - og et av regionens fremste ledertalenter.

Joakim Pedersen (32)

Regionsjef Vest, Kiwi

Joakim leder dagligvarekjeden Kiwis region Vest, noe som består av rundt 840 ansatte fordelt på 49 butikker, fire distriktssjefer og to ambulerende butikksjefer.

Kiwi eier 44 av butikkene og de resterende fem er eid av kjøpmennene.

Joakims jobb er å følge opp budsjett og resultat på alle butikkene, inkludert de fem som eies av kjøpmenn.

I tråd med Kiwi-tankegangen, har Joakim et stort ansvarsområde, og har i all hovedsak ansvar for alt som skjer i regionen, derunder personal, resultat, markedsføring.

Senest i september åpnet de siste to butikktilskuddene på Joakim og Kiwi Vests stamme, og han regner med å få åpnet minimum fem nye butikker til neste år.

LES OGSÅ: Datanerder er ikke som andre ledere

KOMMERSIELL SJEF: Pål Sandal (35) fikk strålende skussmål som utviklings- og HR-sjef i transportselskapet Fjord1, og har rykket opp som kommersiell sjef.

Pål Sandal (35)

Kommersiell sjef, Fjord1

Pål er i dag kommersiell sjef i ferjeselskapet Fjord1, som har over 800 ansatte og opererer 40 skip.

Opprykket kommer etter at han for to år siden fikk sin første lederstilling som HR/Utviklingssjef i samme bedrift.

Det har vært en krevende tid for selskapet, med både omstilling- og nedbemanningsprosesser, men ifølge kilder rundt ham har han bidratt til å gjøre det lettere ved å utviklet et godt samarbeid med de ansattes organisasjoner.

Han blir beskrevet som en man gjerne kunne anbefale til nye og utfordrende lederstillinger.

MØT JURYEN: De har kåret årets ledertalenter

OFFSHORE-LEVERANDØREN: Raymond Smebye (31) er sjef for Fluid Controls driftstjenester.

Raymond Smebye (31)

Områdeleder driftstjenester, Fluid Control

Raymond leder forretningsområdet for driftstjenester i subsea og offshore-leverandørselskapet Fluid Control.

I hans avdelinger jobber blant annet felt- og serviceteknikere som utfører rør- og slangearbeid på land og offshore, og inspeksjoner, testing, installasjon og operasjon av utstyr som brukes til rengjøring av tanker på boreskip og -rigger, for å nevne noe.

Raymond leder også Fluid Controls arbeid med kurs, rådgiving og dokumentkontroll, og har tilsammen ansvar for 30 ansatte.

Hans ansvar inkluderer budsjett- og resultatansvar for driftsområdet, som har en estimert totalomsetning på rundt 25 millioner kroner i 2012.

Han har også hatt ansvar for å etablere tre underliggende avdelinger, samt flere integrasjonsprosesser. Nå sist da majoriteten av de ansatte i nylig oppkjøpte TPS AS og FC, skulle integreres inn under hans forretningsområde.

LES OGSÅ:

Dette er Midt-Norges største ledertalenter

Dette er de fremste ledertalentene i Nord-Norge

Følg E24 Ledertalentene på Facebook

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om