BI legger ned i Drammen og Kristiansand

Handelshøyskolen BI legger ned i to av Norges største byer.

SLUTT I DRAMMEN: For handelshøyskolen BI som inntil videre holder til i kunnskapssenteret Papirbredden ved Drammenselva.

Jan Ovind
  • Kristin Norli
Publisert:

Beslutningen om å legge ned BIs avdelinger i Norges 5. største by, Kristiansand, og 9. største by, Drammen, ble tatt i et styremøte torsdag.

Skolen kaller vedtaket et ledd i en regional satsning.

- Beslutningen er et ledd i BIs nye regionale satsing. Skolen vil i årene som kommer konsentrere sine faglige ressurser på færre, men større undervisningsmiljø, skriver BI i en pressemelding.

- BI må samle ressursene til færre og større fagmiljø om vi skal levere forskningsbasert undervisning på det høye nivå våre studenter og norsk næringsliv har behov for. Det er bakgrunnen for styrets beslutning, sier styreleder ved Handelshøyskolen BI, Terje Venold.

LES OGSÅ: BI-studentleder: - Vi er ikke pappagutter

Slutt fra høsten 2013

Opptaket av nye heltidsstudenter i Drammen og Kristiansand stopper fra og med høstsemesteret neste år. Virksomheten avvikles deretter i løpet av maksimalt to år.

BI Drammen har tilsammen 750 studenter fordelt på hel- og deltid. Tilsvarende tall for BI Kristiansand er 500 studenter.

-Vi har stor forståelse for at dette er en trist nyhet for våre studenter og ansatte i Drammen og Kristiansand. Men det har vist seg vanskelig å bygge opp store nok fagmiljøer ved de minste skolene, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Tom Colbjørnsen.

LES OGSÅ: Nesten hver sjette BI-student strøk på eksamen

- Større tyngde

Det er liten tvil om hvor BI heretter vil satse.

«Styrets beslutning innebærer en styrket satsing på fagmiljøene i de tre største norske studentbyene; Bergen, Trondheim og Stavanger, i tillegg til hovedbasen i Nydalen i Oslo».

Skolen mener at man ved å flytte undervisningen til større studiesteder vil være i stand til å gi studentene mer forskningsbasert undervisning og økt faglig tyngde etter endt utdanning.

- Det er tross alt det viktigste for de fleste av våre studenter, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Tom Colbjørnsen.

LES OGSÅ: BI klatrer på rangering av Europas beste økonomiskoler

- Ingen sies opp

«Alle studenter får tilrettelagt løsninger slik at de kan fullføre sine påbegynte studieløp. Ingen ansatte sies opp,» heter det i meldingen fra BI.

Skolen opplyser at det allerede fredag innledes dialog mellom de berørte og ledelsen, slik at de sammen skal komme frem til best mulig løsninger for de det gjelder.

Samlet protest

Ikke uventet er det allerede kommet protester. Nettsiden «Støtt BI Drammen» er nylig opprettet med følgende appell:

«Kjære næringslivet og politikere i Drammens regionen. Studentene og Administrasjonen ved BI Drammen søker herved hjelp fra dere!».

På Facebook har støttesider for både Drammen og Kristiansand fått rundt 800 tilhengere hver. Studenter og ansatte har her de siste dagene forsøkt å tale skolenes sak.

Nå viser det seg at utdanningsstedene ikke sto til å redde.

LES OGSÅ: BI lar toppstudenter studere gratis

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. BI-rektoren blir sittende

  2. NHH stopper all fysisk undervisning etter smitteøkning

  3. NHH-bråket: - Naturligat ikke alle er enige

  4. Annonsørinnhold

  5. Ny rektor ved Handelshøyskolen BI

  6. Opprør på NHH