- Vi har mye å lære av måten Haxi gjør ting på

Haxi har hatt møte med taxibransjen i Follo. - Vi skal operere på riktig side av loven, men jeg utelukker ikke et samarbeid hvis Haxi blir godkjent, sier Torbjørn Pettersen i Ski Follo Taxidrift.

FORSLAGET: Slik ser Haxi-gründerens forslag til app ut. Han ønsker at man i taxi-appen skal kunne velge mellom å kjøre vanlig taxi og kompiskjøring. Et slikt samarbeid blir ikke aktuelt i første omgang, sier Ski Follo taxidrift.
Publisert:

Mandag hadde en av gründerne bak den mye omtalte skyss-tjenesten Haxi et møte med Ski Taxi og Follo Taxi.

Aleksander Soeder sier at han ville forklare taxinæringen hvordan de kan samarbeide med tjenester som Haxi.

Han forteller at de har sett at noen drosjesjåfører har registrert seg i Haxi, og fått flere turer på den måten.

- Det har vært en del debatt om Haxi i mediene de siste seks månedene. Spesielt har Norges Taxiforbund har vært negative og kritiske til tjenesten. Det er forfriskende at taxiselskaper på eget initiativ åpner for konstruktiv dialog, og åpner døren for et mulig samarbeid, sier Soeder til E24.

Han forklarer at han under møtet la frem en modell for hvordan lokale taxiselskaper kan integreres i Haxi, slik at brukerne kan velge mellom vanlig taxi og kompiskjøring i samme app.

Les også

Taxiforbundet anmelder Haxi-sjåfør

- Ikke samarbeid

Torbjørn Pettersen, daglig leder for Ski Follo taxidrift, forteller at de hadde et interessant møte, men at det for dem ikke er aktuelt å samarbeide med Haxi i første omgang.

VIL LÆRE: Torbjørn Pettersen, daglig leder for Ski og Follo taxidrift.

- For oss handlet det mest om å lære. Vi skal operere på riktig side av loven, men jeg utelukker ikke et samarbeid i fremtiden hvis Haxi blir godkjent. Vi har mye å lære av måten de gjør ting på, sier han.

Ifølge Haxi-gründer Soeder har tjenesten i dag blitt brukt av over 50.000 nordmenn, og nesten 3.500 sjåfører er registrert i Norge.

Pettersen i Ski Follo taxidrift mener de tradisjonelle taxiselskapene må forholde seg til de nye endringene og snakke med aktørene om hva de tenker.

- Vi vet Haxi har stor oppslutning og at mange kunder velger dem. Det kan ha å gjøre med pris, tilgjengelighet og at du velger din egen sjåfør. Vi må spørre oss om vi er like fleksible og tilbyr en like god tjeneste.

Les også

- Taxiforbundet angriper problemet på feil måte

Viktig med trygghet

Selv om han mener de har mye å lære av selskaper som Haxi og Uber, understreker Pettersen at de stiller seg bak Norges Taxiforbund i saken.

- Vi mener de er underlagt de samme reglene som oss. Samtidig må vi forholde oss til utviklingen, og det er viktig å forstå hvorfor kundene velger disse alternativene, sier han.

Taxiforbundet mener kjøringen er åpenbar piratvirksomhet og har anmeldt en Haxi-sjåfør for å få en avklaring i rettssystemet.

Pettersen mener tradisjonelle taxiselskap har to klare fordeler fremfor selskap som Haxi:

- Det ene er at vi driver legalt og følger lover og regler. Det andre er at alle våre sjåfører har fått opplæring og har sjåførløyve. For kunder som er opptatt av trygghet og sikkerhet er dette viktig, sier han.

Les også:

Omstridt taxiapp utlyser tre stillinger i OsloForbyr omstridt taxi-app i hele Tyskland- Vi må ha streng kontroll med taxinæringen

Publisert: