Norwegian kan flagge hjem Dreamliner-flyene

Norwegian må trolig flytte hjem Dreamliner-flyene fra Irland før fellesferien for å få lov til å bruke dem i Norge.

ADVARER: Om Norwegian ikke får bruke sitt eget mannskap kan det være kroken på døren for selskapets langdistanseruter.
Publisert:

Selskapets seks Dreamliner-fly er i dag stasjonert i Irland. Antakelig må Norwegian flytte flyene til Norge innen 16. juni for å få lov til å bruke dem i Norge, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi har dialog med Luftfartstilsynet, og forbereder en overføring av Dreamliner-flyene fra irsk til norsk luftfartsregister, sier Norwegians kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik.

Les også

Norwegians anslag: Streiken kostet 350 millioner

Thailand

Norwegian skal fortsette å bruke innleid mannskap fra Thailand, USA og Storbritannia. Selskapet avviser Norsk Flygerforbunds påstand om at mannskap fra andre kontinenter er i strid med norsk lov hvis flyene er registrert i Norge.

Så lenge mannskapet bare mellomlander i Norge over natten, er det anledning til å bruke mannskap fra land utenfor Europa på norske fly, mener Norwegian.

– Om Norwegian som eneste selskap skal bli nektet å bruke eget mannskap, så må vi i verste fall la være å fly langdistanse til og fra Oslo og andre norske flyplasser, sier Skånvik.

Les også

Ryanair om Norwegians USA-trøbbel: - Kongressen burde skamme seg

USA-krangel

Norwegian venter fortsatt på svar fra USA om trafikkrettigheter til og fra landet. Inntil USAs transportdepartement har godkjent søknaden, får ikke Norwegians irske flyselskap Norwegian Air International (NAI) lande i USA.

I mellomtiden har Norwegian fått lov til å leie inn de irskregistrerte flyene til den norske virksomheten, og det er denne virksomheten som Luftfartstilsynet har gitt midlertidig tillatelse for fram til 16. juni.

Les også

– Vi kan konstatere at kundene har kommet tilbake til oss

Les også

Norwegian øker reisetilbudet vestover

Les også

Disse flyr høyest i fersk omdømmekåring

Publisert: