Sjefen i Bergen Group trekker seg

Et naturlig resultat, mener styrelederen.

TREKKER SEG: Konsernsjef Terje Arnesen i Bergen Group har valgt å trekke seg med umiddelbar virkning. Bildet er fra Bergen Groups verft Fosen i Rissa.
Publisert:

Terje Arnesen har valgt å trekke seg som konsernsjef i Bergen Group med virkning fra tirsdag.

Det kommer frem i en pressemelding fra selskapet.

Skiftet kommer etter at Bergen Group i rundt ett år har vært gjennom en stor omstrukturering.

Det er Asle Solheim som overtar sjefstolen i konsernet. Solheim har erfaring fra lederposisjoner i offshore-industrien både i Norge og i Utlandet, blant annet fra Marine Accurate Well.

- Nå styrkes fokus mot en ny offshorerelatert vekst med utgangspunkt i det etablerte industriområdet på Hanøytangen. I den sammenheng har det vært en felles enighet om å styrke den offshore-relaterte kompetansen i konsernledelsen. Asle Solheim vil som ny konsernsjef være et vesentlig bidrag til den økte offshoresatsingen, sier styreleder Magnus Stangeland, i pressemeldingen.

Bergen Groups nye konsernsjef Asle Solheim

Både avtroppende konsernsjef og Magnus Stangeland mener lederbytte er naturlig etter den prosessen selskapet har vært gjennom, ifølge pressemeldingen.

Stangeland er også nest største eier i Bergen Group.

Forsinkelser og problemer

I februar ble det kjent at Bergen Group skulle selge Rosenberg-verftet i Stavanger til australske Worley Parsons.

- Konkurransen i Nordsjøen spisser seg til, blant annet har vi jo sett i det siste at mange kontrakter har gått til Asia, sa Terje Arnesen til E24 den gang.

Han sa da at avtalen vil frigjøre midler til å støtte videre vekst på virksomheten på Hanøytangen i Askøy, hvor man satser på å utvikle en offshore service-klynge, for håndtere det voksende olje – og gassmarkedet.

Bergen Group byttet i fjor ut hele ledelsen ved verftet på Fosen, etter at de hadde slitt veldig med gjennomføringen av de siste prosjektene.

Forsinkelene og kvalitetsproblemene førte til at Bergen Group måtte sende ut resultatvarsel om at skipsbyggedivisjonen ville gå med underskudd i fjerde kvartal i fjor.

Les også

Fjord Lines cruise-ferge forsinketBergen Group innfrir lån på 200 mill.Bergen Group: - Alt fokus er på to områderBergen Group-sjefen: - Et strategisk og finansielt viktig salg

Publisert:

Her kan du lese mer om