Telenor-styreleder om Svendsen-exit: – Svært synd

Telenor-styreleder Gunn Wærsted synes det er vemodig å miste avtroppende Skandinavia-sjef Berit Svendsen. Telenor-sjefen sier at Svendsen ble tilbudt jobben som styreleder i Telenor Norge.

SVENDSEN-EXIT: Telenor-sjef Sigve Brekke og styreleder Gunn Wærsted.

Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix
  • Hans Henrik Torgersen
Publisert:,

Tirsdag kom meldingen om at Berit Svendsen forsvinner ut av Telenor etter å ha jobbet i selskapet gjennom 30 år.

Striden mellom henne og Sigve Brekke har vært offentlig siden sistnevnte kom til makten, men tirsdag er også styreleder Gunn Wærsted tydelig på at hun har gitt Brekke sin fulle støtte når det nå er Svendsen som må gå.

– Nettopp fordi Berit gjennom syv år har ledet Telenor til gode resultater i Norge, er hun en av dem vi har ønsket å satse på for fremtiden, og jeg synes det er svært synd og trist at Berit har valgt å takke nei til de tilbud hun har fått om nye roller i Telenor. Jeg oppfatter at konsernsjefen har strukket seg langt for å etterkomme hennes ønsker, sier Wærsted i en kommentar.

– Styret i Telenor er opptatt av at hele konsernledelsen løpende bredder ut sin erfaring og kompetanse, både faglig og geografisk. Styret er også opptatt av at Telenor har et bredt tilfang av ledere som kan ta på seg større oppgaver i konsernet, inkludert mulige etterfølgere til konsernsjefen, sier Wærsted.

Telenor-sjef Brekke sier følgende om Svendsens avgang:

- Jeg har forsøkt å finne en god løsning tilpasset Berits egne ønsker, og samtidig sikre utvikling av kompetanse og erfaring både for henne og andre. Jeg har stor respekt og forståelse for at utenlandsoppdrag ikke alltid passer. Nettopp derfor har jeg prøvd å imøtekomme Berits ønsker og behov, sier Brekke i en kommentar.

– Siden Berit selv har vist et stort engasjement for å arbeide videre med Skandinavia og jeg ønsket å beholde henne i konsernledelsen, var nettopp ett av tilbudene å fortsette som sjef for denne regionen og overta etter meg som styreleder i Telenor Norge, sier han.

Les også

Berit Svendsen går av som sjef for Telenor Norge

Les også

16 Telenor-topper har sluttet under Brekke

Les også

– Har brutt en negativ trend

Her kan du lese mer om

  1. Telenor
  2. Sigve Brekke

Flere artikler

  1. NRK: Telenor-sjefen har forsøkt bytte ut Berit Svendsen

  2. Berit Svendsen går av som sjef for Telenor Norge

  3. Kilder: Mener Brekke har forsøkt å fjerne Berit Svendsen fra Telenor Norge i tre år

  4. Annonsørinnhold

  5. NRK: Solbergs tidligere stabssjef ber regjeringen gripe inn

  6. Sigve Brekke: – Helt feil at jeg har ønsket å skvise ut Berit Svendsen