Ledertalentene 2022

Dette er det viktigste ledertalentene har lært

– Man må stole på egne beslutninger og forstå at mennesker er den viktigste ressursen en leder har, sier distriktssjef i Posten, Jihad El dor. Her er ledertalentenes viktigste erfaringer.

Fra venstre Jihad El dor, distriktssjef i Posten, administrerende direktør i Oda, Kristin Thornes og Salman Alam i Hexagon Purus.
  • Lisa Pedersen
Publisert: Publisert:

Mot slutten av året skal «årets ledertalent» kåres for fjortende gang, og E24 er nå på jakt etter nye talenter.

Da kåringen for 2021 fant sted, ble Jihad El dor i Posten kåret til topp tre av juryen, og til E24 snakker han om de viktigste lærdommene i sin karriere.

– Det er summen av mye, men det viktigste vil jeg si er at man må stole på egne beslutninger og forstå at mennesker er den viktigste ressursen en leder har, sier El dor og legger til:

– Det er kanskje klisjé å si, men uten mine medarbeidere så går ingenting. Det viktigste er å få folk til å være med deg og det kan man ikke kjøpe.

Les også

Kjenner du årets ledertalent? Nå kan du tipse oss!

Still spørsmål

Etter mangel på lærlingplass etter videregående, begynte El dor som julevikar i Posten i 2006. Ting ballet på seg og i dag er han distriktssjef for Oslo Maskinell terminal i selskapet.

Noe han har tatt med seg videre er at det skal være lov å stille spørsmål.

Jihad El dor har etter snart 20 år i Posten lært at det er lov å stille spørsmål.

– Det er en forventning om at ledere alltid skal ha alle svarene, vi kan jo mye, men ikke alt, sier El dor.

– Det å ha lav terskel for å spørre folk rundt seg er smart og det kan by på ny og bredere kunnskap, forklarer han.

Har du en ung kollega som skiller seg ut – og fortjener heder og ære? Tips oss her innen 15. juni!

Kan ikke løse alle problemer alene

Administrerende direktør i Oda, Kristin Thornes (32), var på topplisten av fjorårets kåring.

Det viktigste hun har lært er at man må ikke komme frem til alle svarene alene.

Jeg tror det er vanlig at flinke folk tenker at de skal løse alle problemer selv. Sånn var jeg og, men, etter hvert har jeg opplevd at det er verdifullt å vise sårbarhet og heller flagge tidlig om man står fast med å løse et vanskelig problem, sier hun til E24 og legger til:

– Når du selv viser sårbarhet, gjør andre ofte det samme, og min opplevelse er at man da kommer enda tettere på hverandre. Løsningene blir ofte best når man kommer frem til de i fellesskap.

I Kristin Thornes første jobb etter studiene lærte hun om hvordan man kan gå frem for å bryte opp store komplekse problemstillinger i mindre håndterbare deler. Denne teknikken bruker hun ofte i hennes nåværende jobb.

En feil Thornes har lært av opp gjennom årene, er at hun ikke skal begynne på et problem uten å ha det klart for seg hva hun faktisk skal løse.

– Jeg husker veldig godt en episode som fersk konsulent. Jeg ble satt for å hjelpe til på et intensivt prosjekt sent en kveld av en streng dansk partner, med frist allerede morgenen etter, sier hun og legger til:

– Jeg kastet meg i ut å løse oppgaven, og innså først etter å ha jobbet en del timer utover kvelden at jeg ikke hadde forstått konteksten og hva jeg egentlig skulle svare på. Det gikk som det måtte gå, en misfornøyd partner dagen etter og en strafferunde på meg for å komme i mål, sier hun.

Grip mulighetene

Salman Alam (31) var også på topp 10-listen i årets Ledertalent-kåring. Han jobber for tiden som leder for strategi og forretningsutvikling i Hexagon Purus.

Han mener det å ha et åpent sinn og være fleksibel er noe av det viktigste han har lært.

– Man må kunne gripe mulighetene når de byr seg, selv om det kanskje ikke var akkurat det man så for seg der og da.

Salman Alam har tatt deler av utdanningen sin i utlandet, men legger ikke skjul på at han kunne tenkt seg mer.

I tillegg sier Alam at det kan være lurt å prøve å ta «rollen som sjefen».

– Hvis man tar på seg hatten med å tenke som personen som skal motta det du jobber med så kan det hende du angriper oppgaven på en annen måte og finner og oppdager ting som man kanskje ikke ellers ville, forklarer han.

Kjenner du et ledertalent under 35 år? Send inn ditt tips til oss her, før 15. juni.

Da Alam studerte, brukte han mye tid på de økonomiske og finansielle fagene. I dag ser han også verdien av å fokusere på fag som HR, organisasjonsutvikling og markedsføring.

– Skal du være leder i dag, må du ha hele pakken. Derfor kan det å få en bredere innfallsvinkel helt fra utdannelsen av være med å forstå verdien av helheten tidligere, sier han.

Bruk tid på hverdagsledelse

En ting Jihad El dor i Posten skulle ønske han brukte mer tid på i starten, er hverdagsledelse.

– I starten av karrieren er man opptatt av å innhente seg ny kunnskap og bli kjent med mange. Man glemmer at de du har ansvaret for også har behov, sier han.

Distriktssjefen forklarer at en leders resultat primært er preget av sine medarbeidere og man burde derfor utøve mer hverdagsledelse mot de.

– Dette kan være små ting som for eksempel å se når noen ikke er helt i form, eller legge merke til at en har kommet mye for sent i det siste. Da kan man spørre hvordan det egentlig går på private.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene 2022

Flere artikler

  1. Topp 10-listen: Disse karrierefeilene gjør de aldri igjen

  2. Topplisten avslører de beste karriererådene

  3. Topplederne svarer: Burde jeg skaffe meg mentor?

  4. Kjenner du et ledertalent? Tips oss i sommer!

  5. Har du en kollega som skiller seg ut? Tips oss i hele sommer!