Milliardærarving overtar familiebedriften

Michael Stang Treschow blir ny sjef for Treschow-Fritzøe.

OVERTAR FAMILIESELSKAPET: Michael Stang Treschow (26) overtar som sjef for familiebedriften Treschow-Fritzøe i Larvik. Bildet er tatt i bryllupet mellom Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen i 2004 (arkivfoto). Her sammen med moren Mille-Marie Treschow.
Publisert:

Michael Stang Treschow (26) overtar som sjef for familiebedriften Treschow-Fritzøe i Larvik.

Det skriver Østlands-Posten med henvisning til en melding fra selskapet torsdag.

Stang Treschows inntreden skjer som følge av at Gudmund Nordthun slutter som administrerende direktør i Treschow-Fritzøe 31. oktober.

Michael Stang Treschow er sønn av Mille-Marie Treschow, som eier Treschow-Fritzøe-konsernet, og er en av Norges rikeste kvinner.

Forvaltet for Hagen

Kapitals liste over Norges rikeste står hun oppført med en formue på 2,5 milliarder kroner, og er hun nå Norges 8. rikeste kvinne.

I 2004 giftet Mille-Marie Treschow seg med Stein Erik Hagen, men paret tok ut separasjon for etter år siden.

Etter det E24 kjenner til har Michael Stang Treschow de siste årene forvaltet finansinvesteringer for familiebedriften fra kontoret til Canica i Oslo. Canica er Stein Erik Hagens investeringsselskap.

E24 BEDRIFT: Sjekk tallene til Treschow-Fritzøe

Flere rollebytter

Treschow-Fritzøe-konsernet varsler også at Thor H. Eika, som de siste årene har vært øverste leder for Fritzøe Eiendom, returnerer til stillingen som konserndirektør i Treschow-Fritzøe.

Som følge av Eikas fulltidsengasjement med konsernfunksjoner, vil det bli igangsatt rekruttering av ny toppsjef for Fritzøe Eiendom, heter det i pressemeldingen.

Stein Grimsrud fortsetter som leder i konsernstyret, og vil dessuten ha en funksjon som rådgiver for konsernledelsen.

Gudmund Nordthun vil nå flytte nærmere sine hjemtrakter, og han har fått stillingen som viseadministrerende direktør i Utstillingsplassen Eiendom AS på Hamar.

Les også:

Publisert: