Universum: Hard kamp om kvinnene

- Vi tror ikke konkurransen vil bli noe lettere i fremtiden, sier Deloittesjef Aase Lungaard.

FORNØYD: Daglig leder Aase Lundgaard i Deloitte er svært fornøyd med at selskapet klarer å være populært blant kvinnelige studenter.

Deloitte
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert: Publisert:

Tradisjonelt har revisjons- og økonomifagene vært svært mannsdominerte. Nå må imidlertid selskapene endre dette for å vinne kundene.

Både på BI og NHH er under halvparten av studentmassen kvinner, samtidig opplever bedriftene at kundene krever team hvor halvparten er kvinner. Dette skaper hard konkurranse blant bedriftene.

- Konkurransen har alltid vært meget tøff og vi ser ikke for oss at det vil bli noe lettere i fremtiden. Derfor er vi veldig opptatt av å tilrettelegge for ansatte på et individuelt nivå, sier Daglig leder Aase Lundgaard i Deloitte til E24.

Mest attraktive jobber

Les også

Her er norske studenters drømmearbeidsgivere

Også KPMG bekrefter overfor E24 at kampen om de beste studentene er hard. I år
klatret Deloitte fire plasser på Universum-listen. Dermed byttet økonomistudentene ut KPMG med Deloitte. KPMG falt ned på sjuendeplass, mens Deloitte rykket ett hakk opp.

I Universums studentundersøkelse for 2014, presentert her på E24, har over 10.000 studenter rangert norske arbeidsgivere etter hvor attraktive de er.

Det har resultert i lister over de 30 mest populære arbeidsgiverne i fire «bransjer»: Business, IT, Ingeniør og Humaniora.

Sjekk alle listene her!

Krever 50/50

Ifølge tall fra skolene er 47 prosent av studentene ved BI kvinner, på NHH er kvinneandelen enda lavere. I fjor meldte imidlertid både KPMG og Deloitte at de hadde flere kvinner enn menn blant de nyansatte.

Les også

Vil ikke hjem til Norge

- I fjor hadde vi en større andel kvinner blant våre nyansatte, men så langt i år ligger vi på rundt 50 prosent kvinner. I det lange løp er det her vi ligger, sier daglig leder Aase Lundgaard i Deloitte.

Hun understreker at selskapet ikke føler at de har store problemer med å tiltrekke seg gode søkere fra begge kjønn, men at det blir stadig viktigere for bransjen å klare å opprettholde en 50 prosent andel av kvinner i bedriftene.

- Kundene våre ber om balanserte team, derfor er vi avhengige av å opprettholde dette forholdet i bedriften generelt, sier Lundgaard.

Les også

- Vi trenger de klokeste hodene

Må få kvinner i lederstillinger

KPMG falt i 2013 i popularitet blant både mannlige og kvinnelige studenter, mens Deloitte beholdt 9. plassen hos jentene og klatret en plass på listen over guttenes drømmearbeidsgiver.

TROR PÅ 50/50-FORDELING: Deloitte-ansatt Kristine Moum Larsen

- Vi har som mål å øke kvinneandelen på ledernivå i KPMG, og sørger derfor for å opprettholde en 50/50 balanse slik at vi sikrer tilveksten av kvinnelige partnere i fremtiden, sier HR Manager Lena Lachmann-Mørck til E24.

Hun får støtte av Lundgaard, som mener kvaliteten i bransjen vil falle dersom ikke flere selskaper klarer å legge til rette for at flere kvinner kan ta lederstillinger.

- Jeg mener dette er et stort problem og det gjør at vi mister mye god kompetanse. Derfor er jeg veldig glad for at mange kvinner gjerne vil jobbe i Deloitte, sier Lundgaard.

Les også

- Det holder ikke med bachelorgrad

Hjelper med kvinnelig leder

- Jeg tror det er flere grunner til at kvinner vil jobbe i Deloitte. Én av dem er at det svært inspirerende at selskapet har en kvinne på toppen, sier revisor Kristine Moum Larsen til E24.

Hun har jobbet i Deloitte i litt under et år og var med i den gruppen som ble ansatt i fjor da Deloitte for første gang hadde en overvekt av kvinner blant de nyansatte.

- Jeg tror absolutt det er viktig for bransjen at det fortsetter å være en 50 prosent kvinneandel. Jeg tror det styrker både kreativitet og innovasjon i alle oppgaver vi utfører, sier Larsen.

Les også:

Næringslivet jakter ledere i Forsvaret- Jobbsikkerhet vil gå ut over lønningeneHer er norske studenters drømmearbeidsgivere

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Universum-listene

Flere artikler

  1. Her vil nordiske studenter helst jobbe

  2. Dette er drømmejobben til jusstudentene

  3. – Ikke putt oss kvinner i hjørnet

  4. - Forsvaret har klart å få frem et preg av eksklusivitet

  5. Her er norske studenters drømmearbeidsgivere