Nå har Ronny og Tommy forsvunnet fra konkurstoppen

Ronny og Tommy har skjerpet seg, skal man tro listen med konkurser blant daglig leder-navn. Nå er det disse navnene som troner på toppen.

KORT I TOPPEN: Mange endringer i toppen for kunkursrammede navn.
Publisert: Publisert:

Enkelte navn har vært gjengangere i topplisten over konkurser blant daglig leder.

I 2009 var det Ronny som gikk mest konkurs, men i oversikten for 2010-2013 ser det ut til at daglig ledere som bærer navnet har blitt mer skikket til å holde orden på økonomien.

Les også

Frp vil fjerne mulig trynefaktor på videregående

Jan går mest konkurs

Siden 2010 har nemlig fornavnene Jan, Bjørn og Per toppet listen. Det er registrert 89 tilfeller av bedrifter som har gått konkurs med en daglig leder ved navn Jan, mens for Bjørn gjelder det tilsvarende 71 ganger og Per 66 ganger, skriver Nettavisen, som har gitt Proff i oppdrag å lage en oversikt.

Kommunikasjonssjef i Proff, Renate Morken, bemerker at listen har endret seg siden 2009, da Proff Forvalt på oppfordring fra E24 laget en oversikt over hvilke navn som går mest konkurs her til lands.

- Nå kan det se ut til at Ronny og Tommy har blitt mer redelige, og det er tradisjonelle navn som Jan, Bjørn og Per som oftest går konkurs, sier Morken.

Navnet Jan, er lite å skjemmes for. Store personligheter som tidligere norsk statsminister, Jan P. Syse, og lyriker Jan Erik Vold, har båret navnet.

Sjekk siste konkurser i E24 Bedrift

Navnetoppen

I tillegg er det naturlig at Norges mest vanlige mannsnavn kroner konkurstoppen, når hele 2 prosent av befolkningen bærer det tidligere populære navnet i ulike kombinasjoner.

Mellom 1940 og 1973 var Jan på navnetoppen blant guttebarn i Norge, tett etterfulgt av vekselsvis Per, Bjørn, Kjell, Svein og Geir, ifølge SSB.

Selv om det svært vanlige navn som topper listen, er det fravær av eksempelvis Kjell, Kåre og Hans, som også var hyppig brukt.

Tidligere har det kommet studier som antyder at navn spiller større rolle enn man tror. Blant annet at oppgaver som blir navngitt fiktive høytstatusnavn som Alexander og Alexandra Greve Bjelland, og lavtstatusnavnene Ronny og Jenny Olsen, skårer ulikt hos læreren.

Les også

Ronny går mest konkurs

Publisert: