Ledertalentene 2015: Tidligere OL-vinner er «Årets brobygger»

Hun vant OL-gull i seiling i Aten i 2004, ble verdens- og europamester - og gikk ut av BI med beste karakterer og masteroppgave i sitt årskull. Nå er hun kategorivinner i årets utgave av Ledertalentene.

GULLVINNER: Siren Sunby (32) vant OL-gull i europajolle i Athen i 2004. Samme år ble hun verdensmester i samme gren, som året før, da hun i tillegg tok EM-gullet.
  • David Bach
Publisert:

– Å, det var jo veldig gøy, sier Siren Sundby da E24 overbringer nyheten.

Den tidligere seiler-verdensmesteren og idrettshelten er i dag Managing consultant i Capgemini.

For syvende år på rad kårer E24 årets største ledertalent under 35 år i norsk næringsliv.

Hovedvinneren avsløres i et stort arrangement på BI i Oslo fredag 13 . november.

Hver dag frem til da skal E24 avsløre en vinner i de sju kategoriene årets kåring er delt inn i.

Les mer om juryen i årets utgave av Ledertalentene her

Første kategori ut er «Årets brobygger», som tar for seg kandidater innen konsulentvirksomhet, kommunikasjon og samfunnskontakt.

Årets Brobygger: Siren Sundby (32)

Aller øverst troner Sundby, for jobben hun har gjort i Capgemini - selskapet hun har jobbet for siden hun var student, og gikk ut av BI med beste karakterer og masteroppgave i årskullet 2011.

Les også

Magnus (30) gikk fra trainee til økonomidirektør på fire år

Teamarbeid

Hun forteller at hardt arbeid er nøkkelen til de gode prestasjonene.

– Det er mye hardt og målrettet arbeid, sier hun til E24, når vi spør om hvordan hun har lykkes.

– Hardt og målrettet arbeid de siste fem årene, helt fra idretten og gjennom jobben.

Som idrettsutøver var hun individualist, men på jobben stresser hun teamwork.

– Teamet har hjulpet meg og jeg har hjulpet teamet. Og ikke minst har jeg en meget dyktig leder som gir meg super input og veiledning, som er konstruktiv og inspirerende og jobbe sammen med, og som jeg alltid kan strekke meg etter, sier Sundby, som legger til at hun er veldig opptatt av team-dimensjonen og det å gjøre hverandre gode.

Les også

Møttes på ledertalentene: Nå skal selskapene deres samarbeide

– Man kan være individualist i team, men man kan ikke utrette alt på egen hånd.

Laget lunsjapp som samtidig donerer til veldedighet

Det har gitt resultater på flere områder, forteller Sundby, både i form av at hun har vært sentral i oppbyggingen av en av Capgemini Consultings viktigste kunder gjennom de siste tre årene, levert gode resultater på forretningsutvikling og salg, samt at hun har hatt prosjektlederansvar for store team og utvikling av unge konsulenter i lederrollen for Business Analysis Group.

– Som en av to ledere for Business Analysis Group gjør vi en viktig oppgave ved å bygge opp unge konsulenter gjennom tett oppfølging – målet er å gi dem en spennende og utfordrende, men allikevel trygg start på karrieren, forklarer 32-åringen.

– Vi gir dem oversikt og den verktøykassen de trenger for å komme raskt up to speed - den såkalte «T-modellen»: Med hovedfokus på core consulting skills, samt eksponering mot fag, bransje, salg og lederskap. Det er virkelig gøy å se hvordan de på kort tid gjør et skikkelig løft.

Siren Sunbys råd til unge talenter

– Ikke alt er like morsomt

Sundby har tatt med seg flere ting fra karrieren som seiler på elitenivå.

– Gjennomføringskraft er et nøkkelord. Alle kan ha en strategi og en plan, og ha et mål man ønsker å nå, men det å klare å gjennomføre og å vise skikkelig innsats, det er mye vanskeligere, presiserer hun.

– Der har jeg lært mye fra idretten – den viljen og innsatsen for å få til ting, sier OL-gullvinneren fra 2004, og legger til:

– Det er ikke alltid alt er like morsomt. Man må se helhetlig på det man holder på med, se det store målet og ikke fokusere for mye på alle de små underveis som ikke er så gøy. Det er ingenting som alltid er morsomt. Men hvis man forstår hvorfor man holder på med disse tingene tror jeg man gir det ekstra som skal til.

Les også

Slik jakter Telenor Norge-sjefen gode lederhoder

– Det blir sagt at du har fokus på «vi» og ikke «jeg». Hvor viktig er det?

– Det er kjempeviktig! Det er noe jeg sier til de som begynner her, vi må huske å si «vi». Man er mye sterkere som «vi», både når man skal levere noe, og når det er noe som er utfordrende, da faller det ikke bare tilbake på en selv, man har noen å støtte seg på. Én pluss én er mer enn to, bare det å kunne sparre, gjøre hverandre gode, er viktig.

– Selv om jeg var individuell seiler var jeg ingenting uten det teamet jeg var en del av. I dag, som gjennom seilkarrieren, er den viktigste i teamet min kjære mann.

Les også

Fra pølseselger til salgssjef: – Jeg skulle lest mer ledelseslitteratur da jeg fikk personalansvar

«Lett» å stå på

Sundby forteller om en travel hverdag i Capgemini, fra prosjekter, accountutvikling og salg til coahing og oppfølging av konsulentene hun har lederansvar.

– Det er mange områder og det krever innsats, men jeg synes det er kjempespennende. Og så lenge jeg føler jeg er en del av et positivt læringsmiljø som consulting jo er, hvor vi gjør hverandre gode, og at jeg får gode tilbakemeldinger, så er det veldig lett å stå på, sier Sundby, og trekker raskt tilbake ordbruken.

– «Veldig lett» er kanskje å dra det langt, men da har man i alle fall motivasjonen til å ta i det lille ekstra, sier hun.

Les også

Her jobber de med å finne årets ledertalent

Les også

Hva forteller din CV?

Les også

Jobbekspertene: Slik blir du en bedre leder

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Ledelse
  2. Ledertalentene

Flere artikler

  1. Disse gründerne deler prisen for «Årets digitalhode»

  2. Jan Frode Johansen tok seieren i Ledertalentene 2015

  3. Mie (33) er eiendomssjef i Oljefondet

  4. Jobbet 100 timer i uken for å berge selskapet

  5. Digital kjøpmann er «Årets innovatør»