HANSSEN I HARDT VÆR: Bjarne Håkon Hanssen: - Jeg har ikke brutt informasjonsplikten

Bjarne Håkon Hanssen insisterer på at han ikke har begynt i First House ennå.

Publisert:

- Jeg har ikke begynt, men jeg har sagt at jeg skal begynne der. Jeg har tenkt å følge regelverket 100 prosent, sier Bjarne Håkon Hanssen til Dagens Næringsliv (DN).

Den tidligere Ap-statsråden er for tiden på rundreise i Afrika med Plan Norge. Han insisterer på at pressemeldingen om at om han er en av partnerne som nå starter opp PR-byrået First House, er feil.

- Jeg har ikke begynt i First House ennå, derfor har jeg ikke informert Karanteneutvalget. Men jeg skal gjøre det, sier Hanssen.

De statlige karantenereglene for tidligere statsråder, -sekretærer og politiske rådgivere, er glassklare. Hanssen må melde ifra til utvalget senest tre uker før oppstart. Ellers venter en inntil sekssifret bot, skriver DN. Men også kritikken Hanssen har fått for det raske jobbyttet, avviser han.

- Det er da jeg er glad for at det finnes et regelverk for dette, og det skal jeg følge. Det kan heller ikke være ulovlig å fortelle at man skal få seg ny jobb, sier Hanssen.

Endret seg på en uke

I en pressemelding fra PR-byrået First House lørdag morgen, presiserer byrået hele fire ganger at Bjarne Håkon Hanssen "avventer oppstart i FIRST HOUSE til etter avsluttet karantene som skal behandles av karanteneutvalget".

For en uke siden het det derimot i en tilsvarende pressemelding at "Det teamet som foreløpig er på plass er: Bjarne Håkon Hanssen (47), tidligere statsråd i Helse- og omsorgsdepartementet [...]."

I den samme pressemeldingen slo Bjarne Håkon Hanssen, som altså ennå ikke har startet i selskapet, fast at det nye selskapet ønsker å fungere som PR-rådgivere i de tyngste situasjonene.

- Vår visjon er å være rådgiver i de vanskeligste kommunikasjonsutfordringene som opptar privat og offentlig sektor. Vår erfaring fra politikk på regjeringsnivå, finans og fra virkelige kriser og maktkamper, gjør oss til et team med verdifull erfaring, sa Bjarne Håkon Hanssen i pressemeldingen.

Disponerte leilighet

Ifølge NTB har Bjarne Håkon Hanssen dessuten disponert en leilighet i First House sine lokaler i Oslos ambassadestrøk siden tidlig i uke 42.

Det var først uke 43 - torsdag 22. oktober - at Hanssen sa offisielt ja til å bli partner i First House.

Ifølge jussprofessor Eivind Smith ved Universitetet i Oslo kan det skape ekstra hodebry for Bjarne Håkon Hansen når saken skal opp for Karanteneutvalget.

- Det å disponere en slik leilighet bekrefter og forsterker Hanssens relasjon til First House. Det vil også være med å tidfeste en tilknytning til dette aktuelle rådgivningsfirmaet. Dette er noe Karanteneutvalget utvilsomt vil måtte ta inn i sine vurderinger av om hvorvidt Hanssen har brutt sin varslingsplikt, sier til NTB.

LES FLERE NYHETER FRA E24

Publisert: