BYTTER BEITE: Toppsjefen slutter i EDB

Endre Rangnes slutter som konsernsjef i EDB Business Partner .

SLUTTER ETTER 7 ÅR: Endre Rangnes har vært konsernsjef i EDB Business Partner i syv år - snart er det slutt.
Publisert:

Det melder selskapet i en børsmelding mandag morgen. Rangnes har jobbet som konsernsjef i EDB siden april 2003.

- Det er beklagelig at Endre Rangnes forlater EDB Business Partner. Han har innehatt stillingen som konsernsjef i nesten 7 år, og har gjort en solid jobb for selskapet. Styret vil umiddelbart starte prosessen med å rekruttere hans etterfølger, sier styreleder Bjarne Aamodt i meldingen.

Styret i EDB har konstituert konserndirektør John-Arne Haugerud som konsernsjef i selskapet.

Rangnes har egentlig en oppsigelsestid på seks måneder, men det blir neppe aktuelt å holde ham i EDB Business så lenge, sier kommunikasjonsdirektør Geir Remman i EDB Business Partner til E24.

- Det blir en overlapp mellom Rangnes og Haugerud i noen uker, men det blir opp til styreleder når Rangnes kan slutte, sier Remman.

Kommunikasjonsdirektøren legger til at Rangnes ikke har får noen sluttpakke siden han slutter frivillig.

Går til Lindorff

Samtidig som EDB melder at Endre Rangnes slutter, melder Lindorff Group at selskapet har ansatt Rangnes.

- Med ansettelsen av Endre Rangnes får Lindorff Group den konsernsjefen vi har jaktet på; en erfaren toppleder med internasjonal erfaring og solide resultater. Rangnes har gjennom en årrekke i EDB bevist evne til både å skape vekst og til å håndtere den - både nasjonalt og internasjonalt. Dette er egenskaper et ambisjonsrikt Lindorff vil dra nytte av i tiden fremover, sier Börje Ekholm, CEO i Investor AB og styremedlem i Lindorff Group.

Rangnes kommenterer sin avgang og nye jobb på følgende vis:

- Vi har vært igjennom en fantastisk utvikling av selskapet de siste årene, og det har vært inspirerende å arbeide med våre dedikerte medarbeidere, styret, eiere og trofaste kunder. EDB er godt posisjonert for videre organisk vekst, og for å være en viktig spiller i forhold til fremtidig konsolidering av IT-tjeneste markedet i Norden.

- I og med at Lindorffs virksomhet er svært IT-intensiv, har jeg stor tro på at mine 25 år i IBM og EDB vil komme godt med når vi nå skal videreutvikle en betydelig internasjonal aktør. Den solide plattformen som gjennom mer enn 100 år er skapt av Lindorffs medarbeidere, gleder jeg meg til å bygge videre på. Selskapets ambisjon om kraftig vekst, kombinert med vilje og evne til innovasjon, er meget motiverende, sier Endre Rangnes.

Lang fartstid

Endre Rangnes har vært konsernsjef i EDB Business Partner siden sommeren 2003. Tidligere var Rangnes 18 år i IBM hvor han innehadde ulike lederstillinger i Norge og internasjonalt, sist som administrerende direktør i IBM Norge.

Les flere nyheter på E24.no

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om