Kvinner tar de fleste jobbene i det offentlige

Det blir stadig flere kvinner i offentlig sektor, viser ny undersøkelse.

FLERE KVINNER: Det blir flere og flere kvinner i offentlig sektor, viser ny undersøkelse.

Comnet
  • NTB
Publisert: Publisert:

Selv om flere kvinner tar høyere utdanning, blir det stadig flere kvinner i offentlig sektor. Fortsatt er det i hovedsak mennene som fyller arbeidsplassene i det private, viser en undersøkelse om arbeidsmarkedet.

Til tross for at en rekke tiltak er satt inn de seneste åra, går utviklingen i mer tradisjonell retning, fastslås det i rapporten fra Institutt for samfunnsforskning (ISF) som er laget på oppdrag for LO og NHO, skriver Dagsavisen.

LES OGSÅ: Menn jobber 23 minutter mer om dagen enn kvinner

Mens seks av ti arbeidstakere i offentlig sektor var kvinner i 1991, var tallet økt til sju av ti i 2009. Kvinneandelen i privat sektor gikk ned i samme periode fra 38 til 36,3 prosent. Flere av kvinnene som får seg jobb i privat sektor, bytter til det offentlige når de får barn.

Undersøkelsen viser dessuten at flere menn enn kvinner med samme utdanning begynner i privat sektor og blir oftere ledere. Ifølge Dagsavisen kalles kvinner oftere inn til intervju i offentlig sektor, noe som betyr at det ikke bare er kvinner som er tiltrukket av det offentlige. Det offentlige er også tiltrukket av kvinner.

Selv om tallene i undersøkelsen er fra 2009, gir ferskere tall fra Statistisk sentralbyrå ingen grunn til å tro at utviklingen har snudd, sier forsker og rapportforfatter Liza Reisel.

LES OGSÅ:

Publisert:

Flere artikler

  1. Hvorfor gjør kvinnelige økonomer mindre karriere?

  2. Hvorfor når ikke flere kvinnelige jurister til topps?

  3. Menn med mastergrad tjener 70.000 kr mer enn kvinner med mastergrad

  4. Næringslivet taper kampen om kvinnene

  5. Kvinnelige teknologer taper lønnsmessig