Avinor-sjefen sier fra seg SAS-pensjon

Gir slipp på gullpensjonen etter medieoppslag om at han får 75.000 utbetalt i måneden fra sin tidligere arbeidsgiver.

BRA AVTALE: Dag Falk-Petersen la grunnlaget for en svært hyggelig pensjon i tiden som pilot og direktør i SAS.
Publisert: Publisert:

Konsernsjef Dag Falk-Petersen har valgt å si fra seg sin førtidspensjon fra SAS, som strekker seg fram til han fyller 60 år.

Det fremgår av en pressemelding fra Avinor.

LES OGSÅ: Frp: - Avinor-sjef må si fra seg pensjonen eller gå

- For å sikre at det ikke kan reises habilitetsmessige spørsmål i forhold avtalen - og for å skape ro omkring konsernet, velger jeg å si fra meg førtidspensjonen med umiddelbar virkning, og vil selv orienter SAS om dette, skriver konsernsjefen i meldingen.

Gullkantet pensjon

Falk-Petersen, som er 57 år, har en fortid som pilot i SAS, og får utbetalt 75.000 kroner i måneden som en del av sin pensjonsavtale med det kriserammede flyselskapet.

Avtalen er satt sammen slik at dette beløpet øker ytterligere etter at Falk-Petersen fyller 60 år. Det sier kommunikasjonssjef i Avinor, Egil Thompson, til NRK.

Etter avtalen ville Falk-Petersen ha fått nær 12 millioner kroner utbetalt i tidsrommet pensjonen løper, frem til Falk-Petersen fyller 67 år.

Samtidig var det klart at skulle SAS gå konkurs så ville utbetalingene av denne pensjonen stanse. Dermed bekrefter Thompson til NRK at Falk-Petersen har en personlig interesse av at SAS ikke går konkurs.

Avinor er for tiden i samtaler med SAS om kjøp av eiendommer for milliarder.

LES OGSÅ: Staten vil kjøpe SAS-eiendom

Inhabil

Etter at NRK kontaktet Avinor tok det bare fire timer før de fikk forelagt en en habilitetsvurdering fra advokatfirmaet Kluge. Der fremgår det at konsernsjefen vil være inhabil i diskusjoner mellom Avinor og SAS.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no