Amazon tester 30-timersuke

Den amerikanske nettbutikken Amazon innfører en forsøksordning der utvalgte ansatte skal jobbe 30 timer i uken i stedet for 40.

245.000 ANSATTE: Amazons lageransatte henter ut bestillinger fra nettkunder, og her jobbes det på spreng etter én av årets store handelsdager i USA, black friday.

Foto: Neil Hall Reuters
  • NTB
Publisert: Publisert:

Medarbeiderne med færre arbeidstimer vil få lønnen nedjustert med en firedel, men får ellers beholde de samme gode som alle andre ansatte, skriver Washington Post , avisen som eies av Amazons grunnlegger og administrerende direktør Jeff Bezos.

Mange av Amazons titusenvis av ansatte jobber allerede deltid, men under den nye ordningen vil hele team inkludert ledere settes opp med 30 timers jobb i kalenderen.

– Dette initiativet er laget med tanke på Amazons mangfoldige arbeidsstyrke. Det er ikke sikkert at den tradisjonelle heltidsuken passer alle. Vi ønsker å skape et arbeidsmiljø som er skreddersydd for en ukeplan med færre timer og samtidig fostrer suksess og vekst, uttaler Amazon.

Les også

Jon von Tetzchner om norske teknologibedrifter: – Norge kunne hatt en liten Google

– Gråt ved pultene sine

Jeff Bezos er kjent som en tøff toppsjef, og Amazon er flere ganger blitt kritisert for krevende arbeidsvilkår. I 2015 stilte en rekke tidligere og daværende ansatte til intervju med New York Times og beskrev selskapet som et en arbeidsplass preget av prestasjonspress.

– Jeg så folk bli utbrent. Jeg så nesten alle menneskene jeg jobbet med gråt ved pultene sine, forklarte tidligere ansatte, ifølge Ritzau.

Amazon benektet New York Times' framstilling og beskyldte avisen for å ha oversett eller utelatt nøkkelelementer i sine undersøkelser.

Amazon har om lag 245.000 ansatte, deltidsansatte inkludert.

Les også

Dronelevering av pizza klart for takeoff

Les også

Slik ser Amazons egne fly ut

Les også

NHH-professor: Netthandel åpner for spekulasjon i dagligvarepriser

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Amazon

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    Slik ble han verdens rikeste mann

  2. Bezos: – Amazon er ikke for stort til å gå konkurs

  3. Amerikanske byer frir til Amazon

  4. Annonsørinnhold

  5. Kilder: Virginia het kandidat for Amazons hovedkontor

  6. Amazon tapte gigantkontrakt - skylder på Trumps «vendetta»