Norske ledere: Svensker har bedre arbeidsmoral

Et solid flertall av norske ledere mener svensker har høyere arbeidsmoral en nordmenn, viser en ny undersøkelse.

SVENSKER: Unge svensker strømmer til Norge som aldri før, og ifølge en ny undersøkelse blant norske ledere har de bedre arbeidsmoral enn nordmenn. Her fra Sveriges nasjonaldag.

Neumann Roger
  • NTB
Publisert: Publisert:

Dette kommer fram i en undersøkelse gjort for rekrutteringsselskapet Proffice.

I alt 1.374 sjefer er spurt om unge arbeidstakere med tanke på arbeidsmoral og kapasitet. Hele 73 prosent mener at svenske arbeidsinnvandrere har høyere arbeidsmoral enn nordmenn. Trenden er den samme i offentlig og privat sektor, ifølge undersøkelsen.

Ifølge Proffice mangler Norge i dag 70.000 ansatte på de fleste felt. Selskapets direktør Stein André Haugerud sier de har størst utfordringer med å få tak i norske søkere til jobber innen lager, logistikk, handel- og serviceyrker.

– Nærmere 20 prosent av våre vikarer her i Norge er svenske, og disse er særlig å finne i ulike serviceyrker, i helsesektoren og i jobber som krever hardt fysisk arbeid.

– Unge arbeidstakere i dag stiller store krav til lederne, er ambisiøse og har ofte høyere lojalitet til egen kompetanseutvikling enn til bedriften, sier han.

– Samtidig kan det godt være at en del nyutdannede kan jekke seg ned noen hakk og lytte til sine eldre kolleger før de erobrer verden, sier Haugerud.

Ifølge undersøkelsen svarer 37 prosent av lederne at unge ansatte er for selvsikre og har for høye tanker om seg selv. Én av ti ledere mener de unge er late og bortskjemte.

LES OGSÅ:

Flere blir sykmeldt på grunn av slapphet

Stadig flere unge uten jobb

Bemanningsbransjen: - Vi har et kjempetrøkk

Publisert:

Flere artikler

  1. - Norske ledere er for opptatt av å bli likt

  2. Ansatte riser norske lederes tro på ros

  3. To av tre norske ledere i fare for å bli utbrent

  4. Nordmenn på Europa-toppen i jobbstress

  5. Her er nordmenns dom over sjefen