Olav Fjell om fanklubb, tv-suksess og refinansiering

Konsernsjefen i Hurtigruten svarte E24s lesere.

FANKLUBB OG REFINANSIERING: - Jeg har arbeidet i mange selskaper i ulike bransjer, men dette er første gangen jeg arbeider i et selskap som har en stor og aktiv fanklubb, svarte konsernsjef Olav Fjell i Hurtigruten på tirsdagens nettmøte med E24.
Publisert: Publisert:

Som sjef i Hurtigruten bestemmer Olav Fjell over 2.700 ansatte, med 13 skip, 3 hoteller og 300 busser.

Tirsdag stilte han til nettmøte med E24s lesere. Og han kunne avsløre at det mest krevende han selv har vært med på for selskapet, så langt, har vært refinansieringen i 2009.

«Da måtte vi ha støtte fra både eiere, banker og staten, alle måtte ha tillit til at vi ville evne å gjennomføre et meget vanskelig forbedringsprogram. Vi fikk tilliten, og er glad for å kunne konstatere at forbedringsprogrammet også er gjennomført slik som forutsatt» svarte Fjell.

Fjell forklarte også at avtalen med bankene fra 2009 gir avdragsfrihet til mars 2012.

«Vi er nå i dialog med flere finansinstitusjoner for å få en best mulig finansiering for perioden fra mars 2012 og fremover, det er stor interesse for å være med på den videre finansieringen av Hurtigruten»

- Det var stimulerende
Tidlig i sommer var Hurtigruten gjenstand for enorm oppmerksomhet i forbindelse med NRK-programmet som fulgte MS Nordnorges ferd fra Bergen til Kirkenes minutt for minutt.

Konsernsjefen mener TV-programmet illustrerte hvilken sentral plass Hurtigruten har i samfunnene langs hele kysten.

«Det var stimulerende for alle oss ansatte og programmet illustrerte godt hvorfor vi er så stolte av produktet vårt. I Norge økte bookingen med 45 prosent de nærmeste ukene etter programmet, det aller meste gjelder reiser til neste år».

Stor fanklubb
På spørsmål om hva som er det mest tilfredsstillende med å lede Hurtigruten, svarte han følgende:

«Det er å merke den store entusiasmen for produktet både internt i organisasjonen og overalt ellers. Jeg har arbeidet i mange selskaper i ulike bransjer, men dette er første gangen jeg arbeider i et selskap som har en stor og aktiv fanklubb».

LES OGSÅ:

Publisert: