Ledertalentene 2013:
Slik lages listene som ligger til grunn for kåringen

Aldri før hatt så mange gode kandidater til årets ledertalenter, mener jury og hodejegerfirma.

HAR SILET: Anne Cecilie Braarud (til venstre), Rosalind Møyholm og Mercuri Urval har hjulpet E24 med å sile gjennom de over 700 kandidatene. De er nå kokt ned til en topp 100-liste.Her blar de to gjennom noen av CV-ene til de fremste kandidatene til årets Ledertalentene-kåring.
Anne Cecilie Braarud (til venstre) og Rosalind Møyholm, fra hodejegerfirmaet Mercuri Urval.
Publisert:

- Jeg var imponert over det nivået vi hadde på ledertalentene i fjor, men årets liste er kanskje enda bedre, ikke minst når det gjelder kandidater med internasjonal erfaring, sier juryleder Trygve Walstad, partner i Delphi Consulting.

- Dette lover godt for etterveksten av morgendagens ledere.

Han vet hva han snakker om, etter å ha vært med i E24s ledertalentjury siden starten i 2009.

Med seg har han Cathrine Foss Stene, partner i rekrutteringsselskapet Mark Up, Karin Aslaksen som er nyansatt HR-direktør i Politidirketoratet, og tidligere Orkla-topp Dag J. Opedal, som besitter et titalls styrelederverv i tillegg til jobben som rådgiver i FSN Capital.

De har sammen med E24 og rekrutteringsselskapet Mercuri Urval stått bak arbeidet for å kåre årets ledertalenter.

- Vi sa i fjor at det var det beste året så langt med tanke på kandidatenes kvalitet. I år er man enda bedre. Vi har aldri hatt så mange gode kandidater tidligere, sier Anne Cecilie Braarud og Rosalind Møyholm i Mercuri Urval.

Mercuri Urval har i bistått med utvelgelsen av kandidater som kommer videre i kåringen, og gjort forarbeidet for juryen - som har plukket ut vinnerne blant de 450 tipsene som har kommet inn.

Alt om Ledertalentene finner du her!

LES MER: Per Valebrokk: Å rangere talent er en dristig øvelse

(Artikkelen fortsetter under bildet)

JURYEN:Cathrine Foss Stene, Trygve Walstad, Karin Aslaksen og Dag J. Opedal har kåret Årets ledertalenter for E24.


Utsilingsprosessen:

Mercuri Urval har sjekket over 450 kandidater. Utvalget danner grunnlaget for juryens arbeid med å lage én topp 100-liste, fem regionlister og en landsvinner.

Rekruttering- og ledelsesekspertene i juryen har sjekket referansene til rundt 20 toppkandidater, med tre til fem eksterne samtaler.

Hvem som vinner og kommer på de ti øverste plassene offentliggjøres 18. oktober.

- Hva har vært det vanskeligste i utsilingsprosessen?

- Noe av det mest utfordrende er å kartlegge hvor stort faktisk ansvar den aktuelle egentlig har. Kandidatene bes om å komme med en skriftlig presentasjon av seg selv. Noen prøver hardt å selge seg inn, andre er for kortfattet. I tillegg er det lett å la seg blende av titler. Det er veldig bransjeavhengig hvor mye lederansvar som faktisk ligger i en tittel.

Har kontaktet over 600 bedrifter

Selv om kåringen er tipsbasert, har Mercuri Urval og E24 jobbet proaktivt for at så mange gode ledertalenter som mulig skal være med.

Over 600 bedrifter, nærings- og handelsforeninger over hele landet, organisasjoner som NHO og Virke, og alumniaene ved de store utdanningsinstitusjonene har blitt kontaktet av E24 eller Mercuri Urval.

- Hvert år får vi høre om kandidater folk mener burde vært på listene, men spilles du ikke inn blir du ikke med i kåringen. Vet du om et ledertalent under 35 år du synes bør nomineres, må du eller din bedrift derfor ta kontakt. Mange av kandidatene vi tipses om ville vi aldri hørt om dersom vi skulle kartlagt uten nominasjoner, understreker Braarud.

Vet du om et ledertalent til neste års kåring? Tips oss!

Slik måles man ut fra kriteriene

Som i tidligere år har E24 lett etter kandidater under 35 år, som har resultat-, personal- og/eller beslutningsansvar.

- Det betyr ikke at man må ha alle tre. Når vi vurderer kandidatene, gjør vi en totalvurdering. Å sitte på stort beslutningsansvar kan gjøre deg til en god leder av en bedrift eller et ansvarsområde, også om du ikke har mange ansatte under deg og med det stort personalansvar. Det å bygge nettverk, kunderelasjoner, ta beslutninger og gjennomføre dem er også lederegenskaper, sier Rosalind Møyholm.

Her finner man talentene

Vinnere plukkes først i fem separate regionkåringer, der juryen ser på Nord-Norge, Midt-Norge, Vestlandet, Sør-Vestlandet og Østlandet.

Deretter kommer landskåringen, der topp 100 kåres. Der får juryen cirka 140 navn fra Mercuri Urval, som de velger topp-100 ut i fra. På listen rangerer juryen de tre øverste, mens resten blir presentert i alfabetisk rekkefølge. Vinneren finnes øverst i juryens rangering.

- Hvorfor er ikke alle fra regionlistene også med i topp 100-listen?

- En veldig stor overvekt av navnene som er spilt inn er fra Østlandet. Det er rett og slett færre tips fra noen regioner enn andre. I tillegg er næringslivet i enkelte regioner større og mer mangfoldig.

Disse bransjene har størst representasjon

Braarud og Møyholm poengterer imidlertid at en større andel av regionkandidatene i år er med på topp 100-listen, enn i tidligere år.

- Det er en av grunnene om underbygger at kvaliteten på kandidatene i år kanskje er bedre enn noensinne. Vi har også fått mange flere innspill på nordmenn som jobber utenlands, som er med å komplettere bildet.

Enkelte bransjer stikker seg ut. Olje- og energi, IT- og teknologi samt konsulentbransjene er alle flinke til å lansere gode kandidater.

- Dessverre skulle vi ønsket det var flere fra industrien, og det er færre innmeldte kandidater fra finans i år enn tidligere.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om