Ledertalentene 2022

Skille seg ut på arbeidsplassen – Handler ikke om å rope høyest

– Det er en myte at man må ha et mål om å skille seg ut for å få mer ansvar, sier Cutters finansdirektør, Erlend Andreas Nordal.

Erlend Andreas Nordal
  • Lisa Pedersen
Publisert: Publisert:

På slutten av året skal «årets ledertalent» kåres for fjortende gang, og gjennom hele sommeren tar vi imot tips fra våre lesere. Gjennom sommeren er mange studenter eller nyutdannede ute i sine første jobber. I havet av sommervikarer kan det derfor være vanskelig å vite hvordan man skal skille seg litt ekstra ut.

På fjorårets Ledertalentene-liste kunne man se Erlend Andreas Nordal, finansdirektør i Cutters. Til E24 sier han det er en myte at man må ha et mål om å skille seg ut for å få mer ansvar.

– Det som teller er om du er pålitelig og faglig kvalifisert til å utføre den jobben du har, sier han og legger til:

– Det handler om at du gjør det du sier at du skal gjøre og sørger for å levere med kvalitet. Det er ikke alle som gir jernet som har et mål om å skille seg ut, men det er de som ender opp med mer ansvar.

Kjenner du et ledertalent under 35 år som fortjener å være med i kåringen? Send inn ditt tips til oss her.

To typer mennesker i arbeidslivet

Tidlig Nordals karriereliv fortalte en leder han at det finnes to typer mennesker i arbeidslivet.

– Den ene typen er de som er mest opptatt av å jobbe hardt for å levere og de andre er dem som er mest opptatt av anerkjennelse, forklarer han og legger til:

– Det er de i den første kategorien som får mer ansvar og selv ender opp som ledere. Det er bra å være utålmodig og ville skille seg ut, men det kan ikke være målet alene hvis du vil klatre på karrierestigen.

Les også

Kjenner du et ledertalent? Tips oss i sommer!

HR direktør i Coop Norge, Siri Sandholt sier at det er viktig med ledere som klarer å finne dyktige folk i forskjellig innpakning.

– Det å la forskjellige typer personligheter skinne er kjempeviktig. Det er ikke alle som er gode på å synliggjøre sin kompetanse og du skal ikke måtte rope høyest for å komme langt, sier Sandholt til E24.

– Det handler om å gjøre en god jobb, være en viktig bidragsyter. Derfor må ledere også se de litt mer introverte og heller fokusere på kompetansen og mangfoldet av hva vedkommende kan bidra med.

Siri Sandholt sier at man som ny gjerne endrer seg for å passe inn.

Under opplæringsdagene hos Coop Norge er Sandholt opptatt av at de nyansatte er autentiske og tørr å være seg selv.

– Du blir ansatt for den du er og ikke for at du skal bli som oss. Alle bidrar med noe nytt og da er det bare fint å ikke tenke for likt, avslutter hun.

Det handler om det man leverer

Da finansdirektøren startet i sin første jobb etter handelshøyskolen hadde han ikke som mål å skille seg ut – men å levere på det han ble målt på.

– Med årene avanserte jeg i systemet, men ikke fordi jeg hadde et mål om å skille meg ut. Jeg hadde gode ledere som anerkjente innsatsen min og som var oppmerksomme på når jeg var klar for mer ansvar for å trives i jobben, sier han og legger til:

– Ambisiøse og flinke ansatte trenger hele tiden å bryne seg på krevende utfordringer for å bli værende.

Les på E24+

Hvordan får jeg min første jobb?

Nordal sier at de bedriftene som er opptatt av å ta vare på talentene sine vet at de må fylle på med flere og større utfordringer for at de skal bli.

Alternativet kan være at de stikker.

– Mitt karrieretips er alltid å levere der du er, uansett hvilken jobb du har. Gjør du det, så vil mulighetene komme av seg selv, avslutter han.

Kjenner du et ledertalent som fortjener heder og ære? Tenk deg om, diskuter med kolleger og kom med ditt tips til oss her.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene 2022
  2. Ledertalentene

Flere artikler

  1. Kjenner du et ledertalent? Tips oss i sommer!

  2. Dette synes Emilie Stordalen er utfordrende som leder

  3. Ekspert: Dette kjennetegner et ledertalent

  4. Dina (24) valgte arbeidslivet: «Du jobber bare fordi du ikke kom inn på studie»

  5. Kjenner du årets ledertalent? Nå kan du tipse oss!