For niende året på rad: Hjelp oss å finne årets ledertalent

Hvem er det største ledertalentet under 35 år i Norge?

JURYEN I LEDERTALENTENE: Gjensidiges Hege Yli Melhus Ask (med klokken fra venstre, øverst), Berit Svendsen i Telenor, Håkon Haugli i Abelia, Karl Munthe-Kaas fra Kolonial.no, samt juryleder Cathrine Foss Stene fra Implement Consulting.
Publisert:

For niende året skal E24 kåre «årets ledertalent».

Igjen kan du være med å tipse inn kandidater til kåringen!

Vi ber nemlig publikum tipse oss om egnede, unge norske næringslivstalenter – som kan være med i kåringen.

– Folk bør tipse fordi det er en veldig god måte å vise frem mangfoldet av unge talenter vi har i Norge, sier mangeårig jurymedlem, og tidligere vinner av kåringen, Hege Yli Melhus Ask.

– Ofte er ikke kandidatene så synlige i mediebildet, siden de er unge. Å ha en kultur for å heie frem dyktige, unge folk er det jeg setter høyt.

Slik gikk det i fjor, se vinnerne her!

10. november avsløres vinneren i et stort arrangement hos BI i Nydalen i Oslo.

Der vil årets toppliste på 100 navn bli presentert, og det blir også premiering av de åtte underkategoriene kåringen er delt inn i.

– Du får gåsehud når du sitter i salen under prisutdelingen, kandidatene vet jo ikke om de havner på topp-ti-listen. Å se hvor rørt de blir av å få denne anerkjennelsen er fantastisk!

Slik tipser du!

Vet du om en dyktig person under 35 år, som har resultat-, personal- og/eller beslutningsansvar i næringslivet?
Da kan DU tipse om denne personen ved å fylle ut vårt enkle tipsskjema.

Behandling i mange ledd

En ekstern jury, med profesjonell rekrutteringskompetanse og ledelseserfaring, står for selve kåringen.

Juryen ledes av Cathrine Foss Stene, til daglig partner i konsulentselskapet Implement Consulting Group.

Med seg har hun:

  • Berit Svendsen, konserndirektør med ansvar for all Telenor-virksomhet i Skandinavia

(saken fortsetter under.)

ANERKJENNELSE PÅ SCENEN: Årets finale går 10. november hos BI i Nydalen. Her ser vi jurymedlemmene Cathrine Foss Stene og Berit Svendsen dele ut diplomet for årets samfunnsbygger til Iris Helen Nikolaisen sist arrangementet gikk hos BI, i 2015.

Det internasjonale rekrutteringsselskapet Boyden bidrar i arbeidet med å vurdere talentene.

Og i hver av kategoriene er det oppnevnt en fagperson, som sikrer at bransjespesifikk kunnskap er involvert i kåringen.

De skal gå gjennom de mange hundre tipsene som kommer inn.

Og det er der vi håper at du kan hjelpe oss? Tipsskjemaet finner du her!

For at kåringen skal bli så god som mulig, og personen du mener bør hedres får sin heder, er det viktig at du sender inn tips.

Tips-skjemaet tar bare et par minutter å fylle ut – og informasjonen du sender inn er konfidensiell.

Den vil bli brukt av Boyden, fagpersoner og jury i det videre arbeidet i kåringen.

Hege Yli Melhus Ask oppfordrer bedrifter som har en medarbeider de er stolte av, til å sende inn kandidater:

– Bedrifter som er skeptiske bør tenke seg om. Det å få en av sine unge ledere med på topp-ti-listen viser at de er en attraktiv arbeidsplass. Så må de heller sørge for å være så gode at de beholder talentet.

Kategoriene:

I 2015 gikk man bort fra den geografiske inndelingen kåringen var inndelt i de første årene, og valgte underkategorier i bransjer.

Det skal lages egne lister, med premiering av vinneren, i hver av de åtte underkategoriene.

Kategoriene har egne kriterier, som juryen bedømmer ut fra.

Selve hovedkåringen, som skal finne årets ledertalent, har et eget sett kriterier. Det er derfor mulig å vinne hovedpremien selv om man ikke når til topps i en underkategori, da det er ulike ting man bedømmer.

(saken fortsetter under.)

Her er kategoriene:

HAN VANT I FJOR: Årets Ledertalent 2016 ble Aneesh Rajaram fra Opera TV. Her får han sitt diplom av juryleder Cathrine Foss Stene.

«Årets innovatør»: Kategori for innovatører, gründere og nytenkere som har utviklet noe nytt eller bestående.

Kandidatene må ha funnet nye eller innovative løsninger som har redusert en vesentlig utfordring, eller skapt helt nye muligheter for organisasjonen.

«Årets rådgiver»: Ny kategori, som tar opp i seg ledere innen konsulentvirksomhet og kommunikasjon.

Kandidaten må kunne vise til dokumenterbar suksess, være en teambygger, samt demonstrere svært høyt faglig nivå innenfor faget – og benyttet dette til å skape fremragende resultater for organisasjonen.

– Vi har en ny kategori i år som er tenkt konsulenter, hvorfor det?

– Den nye rådgiverkategorien er med fordi vi så at det er veldig mange dyktige folk i konsulent-verden. De falt litt gjennom to stoler i fjorårets kåring. Vi ønsker den med, så det opprettet vi denne kategorien, forklarer Melhus Ask.

GJØR INTERVJUER: Partner og Ledertalent-ansvarlig i Boyden, Siri Schmidt-Horix.

«Årets drivkraft»: Kandidaten må ha drevet frem en betydelig endringsprosess i en bedrift, på en måte som har balansert menneskelige hensyn og organisatorisk effektivitet. Kategorien tar opp i seg industri og operasjonell drift.

«Årets samfunnsbygger»: Kategori for dem som har utmerket seg innen sosialt entreprenørskap.

Prisen går til hun eller ham som i tillegg til verdiskapning for egen bedrift/organisasjon har utført en samfunnsnyttig innsats som har adressert ett eller flere samfunnsproblemer. Kategorien fraviker hovedregelen om at man må være ansatt i næringslivet, og er åpen for også ansatte i frivillige og ideelle organisasjoner.

«Årets fremtidstenker»: Kategori for talenter som har skapt resultater gjennom å ta i bruk ny teknologi og nye løsninger for å videreutvikle sin bedrift.

Kandidaten må ha demonstrert svært høyt faglig nivå, og utnyttet teknologi til å redusere en vesentlig utfordring eller skape helt nye muligheter for organisasjonen.

«Årets salgsleder»: Denne kategorien tar opp i seg fagfeltet salgsledelse, og er ment å inkludere de som leder salgsteam, og som skaffer omsetning og fortjeneste på bedriftens produkter.

Kandidaten må kunne vise til dokumenterbar suksess, være en inspirator og lagbygger, samt demonstrere svært høyt faglig nivå innenfor selgerfaget.

«Årets markedsfører»: Kategorien gjelder for dem som jobber innen markedsføring, og som har skapt betydelig utvikling av posisjonen til en merkevare eller et produkt.

«Årets økonomihode»: Kategorien omfatter unge ledere som må ha demonstrert svært høyt faglig nivå, og skapt resultater innenfor økonomi- og finansfaget.

Publisert: