Her er årets ledertalent

Håvard Lillebo (31) er overrasket, og litt ukomfortabel med medieoppmerksomheten.

OVERVELDET: Håvard Lillebo mottok førstepremien i Ledertalentene 2011 fredag formiddag.

JON HERLAND
  • Line Midtsjø
Publisert:

Håvard Lillebo (31) er finansdirektør i et selskap med om lag 150 ansatte - som han selv startet.

Han hedres i dag som vinneren i E24s kåring av ledertalenter under 35 år, som gjøres i samarbeid med rekrutteringsselskapet Mercuri Urval.

Se hele listen over de 100 fremste talentene

Selv sier vinneren at han er overveldet over oppmerksomheten.

- Nå har de gått tom for gode kandidater var det første jeg tenkte, ler han.

- Jeg ble veldig overrasket, og synes dette er nesten ikke til å tro.Spesielt når man ser på listen over hvor mange flinke folk som er nominert. Her er det masse talenter med god bakgrunn og fantastiske resultater, sier han videre.

- Visjonær entreprenør

Juryen gir følgende begrunnelse for at Lillebo gikk helt til topps:

«Håvard omtales som en visjonær entreprenør og kreativ forretningsutvikler. Han har et godt kommersielt instinkt og evner også å omsette ideer til praktiske løsninger.

Han har et usedvanlig godt humør, er målbevisst og samtidig god til å fremheve de han har med seg på laget. Håvard jobber like godt med eiere som med tillitsvalgte og medarbeidere i produksjonen.»

Her er juryen: Disse har jaktet på ledertalentene

Les mer om vinneren: Dette er Nord-Norges største ledertalent

- Ikke en dans på roser

31-åringen som opprinnelig kommer fra Steinkjer, begynte som gründer rett etter endt utdannelse (selskapet View Start). Deretter var Lillebo økonomisjef i REC Scan Cell, før han etablerte Innotech Solar i 2008. Selskapet har hovedsete i Narvik, og han er i dag finansdirektør.

Innotech Solar lager solcellepaneler fra b-vare-solceller. Selskapet har de to siste årene et negativt resultat før skatt på til sammen 66 millioner kroner.

Lillebo legger ikke skjul på at det er en tøff bransje med store svingninger, og at de nå er inne i en fase med permitteringer.

- Vi har begynt på en reise med kjempeutfordringer foran oss. Det er ikke bare en dans på roser. Nå er vi i en fase hvor vi har vært nødt til å permittere ansatte. Da er man synlig på godt og vondt. Det å skape industri og arbeidsplasser er en utfordring og en daglig kamp. Samtidig er jeg veldig stolt av teamet på jobben, og trives utrolig godt, sier Lillebo.

Ville heller være finansdirektør

Lillebo ansatte selv sin egen sjef. Den 20 år eldre Thor Christian Tuv leder selskapet, mens 31-åringen har inntatt nummer to posisjonen som finansdirektør. Tuv har tidligere vært konserndirektør i REC.

- Du har valgt å gi sjefstolen til noen andre, hva sier det om lederstilen din?

- For meg er det ikke viktig være sjef. Thor Christian er en fantastisk dyktig leder som jeg har lært utrolig mye av. Men det sier noe om at jeg kanskje ikke har et behov for å være så synlig i media, samtidig som jeg vil være med i prosessene og beslutningene som tas. Jeg synes nok jeg har vært nok i media. Det har vært et trykk, på godt og vondt, sier Lillebo.

Les også:

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene

Flere artikler

  1. Dette er Nord-Norges største ledertalent

  2. - Det er noen av de tøffesteerfaringene jeg har

  3. - Lurer på om det er janteloven som gjelder

  4. Ledertalentene fester grepet om Nord-Norge

  5. - Slik blir du enbedre leder