De største ledertalentene i vest

En 33 år gammel kvinne fra Bergen slo ut samtlige menn i den lokale kåringen av de største ledertalentene på VestIandet.

TOPPTALENTER: Paal Larsen, Dave Lennar Spilde, Ole Petter Breiteig, Lars S. Skeide, Silje Vallestad, Erik Axelsen, Yngve Nilsen, Eyvind Røneid og Are Garshol.
Publisert:

Silje Vallestad fra Bergen er Vestlandets mest lovende ledertalent. Det er i hvert fall konklusjonen til juryen i årets utgave av Ledertalentene.

Hun slo dermed ut samtlige menn i den lokale kåringen. Vallestad er også den eneste kvinnen på listen over de 10 mest lovende talentene (se listen nederst)

Kåringen for Vestlandet er den tredje lokale kåringen i årets utgave av Ledertalentene

Tirsdag i forrige uke ble de ti største ledertalentene i Nord-Norge kåret, samt en vinner utpekt.

Fredag presenterte vi listen over Midt-Norges største talenter, og vinneren der.

Les mer: Bonden som ble businessmann

Jakt i vest

Denne og neste uke kårer vi vinnerne i Sørvestlandet og på Østlandet, og fredag den 14. oktober presenterer Norges 100 største ledertalenter og kårer én vinner.

Sammen med rekrutteringsselskapet Mercuri Urval har vi scannet Hordaland, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane i jakten på Vestlandet fremste ledertalent.

Les også: Disse har jaktet på talentene

Og her er de ti juryen mener fortjener å bli løftet frem som Ledertalentene 2011.

Førsteplassen i Vestlandet går til:

Silje Vallestad (33)

Gründer og daglig leder for Bipper Communcation, Bergen

Vallestad startet Bipper i 2007 fordi hun ønsket å kunne kontrollere datterens mobilbruk og kunne følge med på hvor hun befant seg via mobiltelefonen. Selskapet, som i dag utvikler flere trygghetsløsninger til mobilen, vokser nå internasjonalt.

Ble kåret til Årets kvinnelige gründer 2011.

I 2010 kom hun på andre plass i Innovasjon Norges Reodorprisen 2010, (plassen bak Håvard Lillebo - Ledertalentet for Nord-Norge)

Hun har i tillegg mottatt en rekke andre priser og utmerkelser.

Bipper-gründeren har en master i Strategi og Ledelse fra NHH, samt en Cand.Mag. i sosialøkonomi, administrasjon og religion fra Universitetet i Bergen.

Les intervju med Vestlandets største ledertalent her

Dette er de ni andre som har gjort seg bemerket:

Eyvind Røneid (32)

Financial manager, Hydro Aluminium Kurri Kurri Pty. Ltd, Australia

Han har tidligere jobbet som økonomisjef ved Hydro Aluminium Høyanger. Før den tid var han førstekonsulent i GIEK - Garanti-instituttet for eksportkreditt.

Røneid er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole.

Yngve Nilsen (34)

Operasjonsdirektør Sharecat Solutions AS, Bergen

Nilsen har tidligere vært avdelingsdirektør i samme IT-selskap.

Han var i mellomtiden en kortere periode ansvarlig for å implementere EqHub - et IT-system hvor selskaper i oljeindustrien kan dele utstyrsinformasjon - på oppdrag fra Oljeindustriens landsforening.

Han er dannet ved Universitetet i Bergen og Norges Handelshøyskole.

Erik Axelsen (33)

Leder for globale operasjoner i Wireline International - Archer, Bergen

Selskapet Axelsen jobber for holder i disse dager på å etablere seg i brønnlogging i alle regioner. 33-åringen skal fungere som leder for operasjonslederne i alle regionene.

Før han startet i sin nåværende jobb i begynnelsen av dette året var han Service Delivery Manager i Seawell.

Axelsen har en MBA fra Griffith University i Australia, med ett semester utveksling til Handelshøjskolen i København, samt en bachelor i electrical engineering fra Høgskolen i Bergen.

Paal Larsen (34)

Administrerende direktør i Meltwater News, Bergen

Larsen har vært hos Meltwater siden oktober 2004. Selskapet leverer en B2B-søkemotor for medieselskape. Larsen klatret raskt oppover gradene til å ende opp som områdedirektør for Storbritannia. Siden da har han hjulpet til med å lansere selskapet i nye markeder, inkludert Cape Town, Dubai, Amsterdam and Sydney.

Han har en master i økonomi og administrasjon fra Norges Handelshøyskole (NHH). Han har også studert jus ved universitetet i Bergen.

Ole Petter Breiteig (32)

Fagleder innenfor Supply Chain Management og Anskaffelser i Statoil, Bergen

Breiteig ble hentet til Statoil etter å ha jobbet som konsulent og rådgiver mot selskapet over en lengre periode som seniorkonsulent i Pricewaterhouse Coopers.

Han startet karrieren som trainee i Elkjøp-systemet.

32-åringen har en mastergrad i business fra Monash University Melbourne. Han har også hatt utenlandsopphold i Kina og Nicaragua.

Lars S. Skeide (35)

Tidligere leder for kundeservice, administrasjon og salg i Tryg Vesta, Bergen

35-åringen er for tiden mellom jobber etter at ha nylig sluttet i Tryg Vesta.

Han har jobbet i konsernet siden han som nyutdannet startet i Vesta Forsikring som managment trainee i 2003.

Han har en cand.scient i informatikk fra Universitetet i Bergen. Og har siden tatt en bachelor i business, ved siden av jobben, på Norges Handelshøyskole.

Dave Lennart Spilde (34)

Eier og daglig leder i Bug AS, Bergen

Dave er en av gründerne bak Unique Cinema Systems.

Da selskapet ble startet opp i 1997 var opprinnelig planen å lage et restauranthus med plasmaskjermer på vegger som hovedsakelig viste filmtrailere. Gründerne oppdaget så et udekket behov for enkel digital distribusjon av filmtrailere og reklame. Etterhvert som kompetansen ble opparbeidet åpnet det seg stadig nye muligheter.

Virksomhetene har med tiden blitt utvidet med animasjonsselskapet Bug, dataspillprodusenten Turbo Tape Games og reklamebyrået Neolab, samt det utenlandsregistrerte selskapet Unique Digital.

Are Garshol (32)

Head of Business Units Norge Panalpina Greig, Ulsteinvik/ Bergen

Er med på E24s ledertalentlister for andre gang. Har siden ifjor byttet jobb, og sluttet i Greig Logistics, hvor han hadde vært siden han var ferdig siviløkonom fra NHH ved årsskiftet 2003.

Sindre Kvalheim (34)

Gründer og administrerende direktør Localhost, Vågsøy

Fikk prisen for Årets Unge Gründer i 2010 for LocalHost, et selskap som utvikler datarelaterte tjenester med primærområdene drift og konsulenttjeneste.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om