Jørgen sa opp i Statoil - folk spurte om det hadde rablet for ham

Jørgen Nordahl (43) har aldri hatt det så gøy på jobben som nå.

DRØMMEJOBB: Jørgen Nordahl (43) sa opp i Statoil for å bli en del av et mindre miljø. Men i en drømmeverden hadde jeg vært skiinstruktør på heltid, sier Nordahl.
Publisert: Publisert:


Da Jørgen Nordahl sluttet i Statoil for å begynne som prosjektansvarlig i Pipeliner i Bergen, spurte folk om det hadde rablet for ham.

Pipeliner er en bedrift som renoverer rør med strømpeteknologi, og Nordahl sier han aldri har hatt det så gøy som nå.

Hans beste jobbtips er: Ta eierskap til det du holder på med. Har du et stort nok eierskap, kan du få til akkurat det du vil.

Hva går jobben din ut på?

- Primært å ha totalansvar for prosjektporteføljen vår. Det vil si ansvar for prosjektledere, og utviklingen av prosjekter fra vi lager et tilbud til vi overleverer prosjektet til kunden.

Hvordan ble du det?

- Jeg er siviløkonom fra NHH, med teknisk videreutdanning fra Høgskolen i Sør-Trøndelag. Før jeg kom hit jobbet jeg 15 år i Statoil, med alt fra økonomistyring og prosjektledelse til teknisk ledelse.

Hvordan havnet du her?

- Jeg ble oppringt fra selskapet i januar, og spurt om jeg ville ta en prat. Jeg kjente ingen der fra før, så det var jo smigrende. Jeg fikk veldig stor tro på produktet og selskapet. Gitt den markedssituasjonen som vi er i nå, tror jeg strømperenovering (en metode som gjør det mulig å reparere og forsterke eksisterende rør, i stedet for å legge nye, red.merk) kommer til å bli en teknologi som bidrar til at oljebransjen kan nå de effektiviseringsmålene som er satt.

Selv om mange spurte om det hadde rablet for meg i forbindelse med at jeg byttet jobb, fikk jeg også mange positive tilbakemeldinger, ikke minst fra Statoil-ansatte. Det er sikkert mange som har tenkt på at de kanskje burde gjøre noe annet, men å ta skrittet ut er definitivt en vanskelig beslutning. Det som ble utslagsgivende for meg, er fasen som selskapet er i. Det er lite, men med store ambisjoner. Ved å gå inn nå får jeg være med på å bygge noe.

Hva er forskjellen på å jobbe i en stor og liten bedrift?

- En liten bedrift har korte beslutningsprosesser, og kan snu seg svært raskt i forhold til kundene og markedets behov. Dessuten blir det veldig tydelig hvor mye hver enkelt person betyr. Når man er få, blir man ekstremt avhengig av at alle deltar og bidrar.

Hvor lenge har du arbeidet her?

Siden 1.mai.

Beskriv en vanlig arbeidsdag:

- Det er umulig. Ingen dager er like. I en butikk som er i ferd med å vokse, bruker man mye tid på å etablere god struktur, kvalitet og forutsigbarhet i det en gjør. Og når det er travelt, må alle mann til pumpene. Det er en del av pakken i små selskap.

Er du fornøyd med lønnen?

- Ja.

Hva spiser du til lunsj?

- Stort sett salat. Vi har felles lunsj, men ikke egen kantine.

- Er du omgangsvenn med noen av kollegene dine?

Nå har jeg ikke vært her så lenge, men tror jeg kommer til å bli det. Jeg ser at det er mange som er omgangsvenner i dette miljøet.

Hva er det beste med jobben din?

- Variasjonen av oppgaver. Det er enormt høyt tempo, og utrolig kule folk med et stort eierskap til det de gjør.

Og det verste?

- Å lære å forholde seg til usikkerheten som nødvendigvis er til stede i et lite selskap.

Hvis du skulle hatt et annet yrke, hva ville du ha valgt?

- Skiinstruktør! Jeg er så heldig at jeg driver en skiskole på si, sammen med tre andre. Vi har 250 barn i aktivitet i Eikedalen gjennom vinteren. Det er fantastisk gøy. I en drømmeverden hadde jeg vært skiinstruktør på heltid.

Saken ble opprinnelig publisert på Sysla.no

Publisert: