Kvinnelige ledere mest fornøyde

Kvinnelige ledere er mer fornøyde med arbeidsplassen enn sine mannlige kolleger, viser en fersk studie.

FORNØYDE: 86 prosent av norske vinner mener jobben er meningsfylt.

Istockphoto
  • NTB
Publisert: Publisert:

1.600 norske ledere har deltatt i studien der deres opplevelse av tillit, stolthet og fellesskap har blitt kartlagt.

Studien er gjennomført for ledelsesorganisasjonen Lederne av analyse- og rådgivningsselskapet Great Place to Work Institute

Undersøkelsen avdekker at 86 prosent av kvinnene mener jobben er meningsfylt og ser på den som noe mer enn bare en jobb. Til sammenligning er det 76 prosent av mennene som opplever arbeidet som meningsfylt.

– Dette tyder på et stemningsskifte i lederrollen og hvilke egenskaper som verdsettes i arbeidslivet. Kanskje tradisjonelle kvinnelige egenskaper har fått større plass, sier forbundsleder i Lederne, Jan Olav Brekke.

Men idyllen trenger ikke å vare så lenge. Stadig flere norske bedrifter går over til en lederstil basert på såkalt strategisk HR, som ifølge Brekke ikke er helt forenlig med de typiske kvinnelige verdiene, som for eksempel omsorg og inkludering på arbeidsplassen.

– Det er en styrende lederstil der alt kommer fra toppledelsen som direktiver. Vi er overbevist om at dette er en negativ utvikling i forhold til den tradisjonelle, åpne bedriftskulturen vi er så vant med i Norge, sier Brekke.

Publisert:

Flere artikler

  1. - Tre av fem sjefer leder ikke

  2. Kvinne-topptungt oppstartsselskap mener kjønn er uinteressant

  3. - Norske ledere er for opptatt av å bli likt

  4. Norske toppledere lytter mindre enn før

  5. Urettferdig sjef kan gi depresjon