Jensen måtte svare for egen lønnsvekst i Stortinget

Pensjonistene har tapt inntekt, mens finansminister Siv Jensen selv framstår som en lønnsvinner. SV-leder Audun Lysbakken reagerer.

LØNNSHOPP: SV-leder Audun Lysbakken er kritisk til lønnsøkningen til finansminister Siv Jensen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Finansministeren har fått 99.144 kroner i lønnsøkning på tre år. En enslig pensjonist som hadde 180.000 kroner i inntekt i 2014 har tapt 10.700 kroner i samme periode, påpekte Lysbakken i Stortingets spørretime onsdag.

SV vil gi pensjonistene mer enn regjeringen legger opp til i trygdeoppgjøret, som innebærer at realinntekten faller for tredje år på rad.

Finansminister Siv Jensen (Frp) viste til at lønnen hennes ikke fastsettes av regjeringen, men Stortinget. Og pensjonistene har samlet sett kommet ganske godt ut av nedgangstidene, mener hun.

– I løpet av perioden har vi både gitt skattelettelser som har kommet pensjonistene til gode, kuttet i avkortingen til gifte og samboende pensjonister samt styrket minstepensjonen for enslige pensjonister, sa Jensen.

Hun viste også til at forslaget i revidert nasjonalbudsjett om å bruke 840 millioner kroner på å øke minstefradraget, noe hun mener i særlig grad treffer pensjonister med skattbar pensjon rett over minstepensjon.

– Et svar som Siv Jensen selv har gitt Stortinget viser at 223.400 pensjonister får null glede av denne siste skattelettelsen, repliserte Lysbakken.

Les også

Går av som LO-leder – beholder millionlønn

Les også

Ikea bytter toppsjef – ansetter Kamprads gamle assistent

Les også

Torgrim (29) mistet oljejobben – nå kjører han buss

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Lønn
  2. Siv Jensen
  3. Stortinget
  4. Audun Lysbakken

Flere artikler

  1. SV med nytt strøm-angrep på Solberg: – Hun bommer

  2. – De rike har fått 316.000 hver i skattekutt

  3. Flere kjempeformuer under Erna og Siv

  4. Lysbakken mener Solberg leder «de rikes regjering»

  5. Lysbakken til SVs landsmøte: – Festen til de rike er snart slutt