E24 inngår samarbeid med Equality Check: – Dette er noe norske arbeidsgivere må være gode på

E24 og Equality Check lanserer nå Mangfoldsbarometeret, en nettside som skal ta temperaturen på hvor inkluderende norske arbeidsplasser er.

Marie Louise Sunde (t.v.) og Isabelle Ringnes fra Equality Check skal hjelpe utviklingsredakstør Andreas Fosse i E24 å tilby leserne forløpende oppdaterte tall på hvordan ansatte opplever egen arbeidsplass.
Publisert: Publisert:

Opplever kvinner og menn at de får de samme mulighetene på arbeidsplassen sin? Føler etniske minoriteter at de behandles likeverdig med andre?

Og hva med ansatte som har en annen seksuell legning enn flertallet?

E24 vil følge med på hvor inkluderende norske arbeidsplasser er og har derfor inngått et samarbeid med Equality Check.

Sjekk ut Mangfoldsbarometeret her

Unike data

Utviklingsredaktør Andreas Fosse i E24 mener samarbeidet vil styrke E24s dekning av det norske arbeidslivet.

– Likestilling og mangfold i arbeidslivet står høyt på agendaen i samfunnsdebatten, og er temaer E24 vil følge tett fremover, sier han.

Med løpende oppdatert statistikk vil det være mulig å følge utviklingen på norske arbeidsplasser på en ny måte.

– Mangfoldsbarometeret blir en god temperaturmåler på hvordan ansatte opplever norske virksomheter. Dette samarbeidet gir oss unike data som gjør at vi kan tilby leserne noe helt nytt, sier han.

De ansattes vurdering

Equality Check kan beskrives som TripAdvisor for inkludering i arbeidslivet.

– Arbeidstakere kan legge inn en anonym vurdering av sin nåværende eller tidligere arbeidsplass. Når minst fem personer har gjort en vurdering, blir resultatene åpne for alle, forteller Isabelle Ringnes.

Sammen med Marie Louise Sunde grunnla hun nettstedet i 2019.

Nå skal hovedresultatene presenteres fortløpende i Mangfoldsbarometeret, som blir et fast element på E24s nettsider.

Barometeret viser hvor inkluderende norske arbeidsplasser oppleves av ulike grupper ansatte, og hvordan det varierer mellom forskjellige bransjer.

Vil skape endring med tall

Isabelle Ringnes og Marie Louise Sunde har jobbet med likestilling over flere år, og har fått stadig større tro på datainnsamling som metode for å skape endring.

– Når man kan vise til statistikk og ikke bare enkelthistorier, blir det mer håndfast og vanskeligere å bortforklare, sier Marie Sunde.

Plattformen deres gjør det lett for arbeidssøkere å sjekke ulike arbeidsplasser. Dessuten gir det arbeidsgiverne informasjon om hvordan de ansatte opplever å jobbe der, slik at de kan sette i verk tiltak for å forbedre seg.

Marie Louise Sunde (t.v.) og Isabelle Ringnes grunnla plattformen Equality Check i 2019.

Jo mer data, desto mer endring

Equality Check ligger det i dag over 12.000 vurderinger, og man kan se resultatene for over 400 virksomheter. Over 9.000 av vurderingene er om norske arbeidsplasser.

Ringnes og Sunde håper nå at samarbeidet med E24 vil bidra til at mange får øynene opp for plattformen, slik at det kommer inn enda flere vurderinger.

– Jo mer data som kommer inn, desto mer innsikt gir det og desto lettere er det å skape endring, sier Sunde.

Viktig for å tiltrekke seg talenter

Vurderingene de har fått inn så langt, viser at det er betydelige forskjeller på hvordan norske arbeidsplasser oppleves, avhengig av hvilken gruppe den ansatte selv tilhører.

Kvinner opplever at de har mindre muligheter på jobben enn menn og etniske minoriteter at de har færre muligheter enn etnisk majoriteter. Og ansatte som ikke er heterofile opplever seg utsatt for ubevisst diskriminering og ufine kommentarer, forteller Sunde.

Både Fosse, Sunde og Ringnes mener mangfold og likestilling i arbeidslivet er temaer som bare vil bli viktigere i tiden fremover.

– Vi vet at unge arbeidstakere er opptatt av disse verdiene. Dette er noe norske arbeidsgivere må være gode på, hvis de skal klare å tiltrekke seg de beste talentene fremover, sier Sunde.

Marie Louise Sunde, Isabelle Ringes og Andreas Fosse tror mangfold og likestilling blir viktigere temaer i tiden som kommer.
Publisert: