Tidligere Storebrand-topp til Etihad – kan få ansvaret for Manchester City

Tidligere SAS-leder Robin Kamark forlot Storebrand til fordel for flykonsernet Etihad.

NY TOPPJOBB: Robin Kamark, som tidligere har hatt lederstillinger i SAS og Storebrand, får nå en ledende stilling i Etihad.

NY TOPPJOBB: Robin Kamark, som tidligere har hatt lederstillinger i SAS og Storebrand, får nå en ledende stilling i Etihad.

Foto: Aleksander Andersen NTB scanpix
Publisert:,

Tidligere denne måneden ble det kjent at kommersiell direktør Robin Kamark forlot Storebrand for å begynne i et internasjonalt selskap. Nå er det klart at dette selskapet er Etihad Aviation Group.

I en pressemelding skriver selskapet at Kamark blir toppsjef for Airline Equity Partners, og dermed får ansvaret for minoritetsinvesteringer i Airberlin, Alitalia, Jet Airways, Air Serbia, Air Seychelles, Etihad Regional og Virgin Australia.

Det var Nettavisen som først meldte om dette i Norge, og de skriver at Kamark blant annet får ansvar for konsernets eierskap i fotballklubben Manchester City.

Bred erfaring

Kamark kom til Storebrand fra SAS i 2012, og hadde da vært kommersiell direktør i det skandinaviske flyselskapet. Det er denne bakgrunnen som har landet ham den nye jobben.

– Robin er en vel respektert leder innen internasjonal luftfart, med bred erfaring fra SAS-gruppen. Han har utført viktige roller i restruktureringen av det flyselskapet og har nylig skaffet seg ytterligere erfaring innen finanssektoren, sier styreleder H.E. Mohamed Mubarak Fadhel Al Mazrouei i Ethiad Aviation Group i en kommentar.

Styrelederen sier ellers at de investerer i «talent i verdensklasse på toppnivå» for å utvikle selskapet videre. Kamarks 17-årige erfaring fra luftfart trekkes frem.

Annonsørinnhold

– Vår eierskapspartnerstrategi fortsetter å være et viktig element i vår forretningsmodell, og Robin vil drive denne strategien ved å justere og drive frem vår progresjon, sier Al Mazrouei.

Nordmannen erstatter Bruno Matheu, som har hatt stillingen siden mai 2016, men forlater den av personlige årsaker.

– Spennende mulighet

Mer konkret fremgår det av pressemeldingen at Kamark skal lede den strategiske utviklingen av Airline Equity Partners for å «optimalisere» forretningsvirksomheten og inntekts- og kostnadssynergiene mellom Etihad Airways og selskapene der konsernet er inne på eiersiden.

Han vil også utføre ledelsesoppgaver i selskap der Etihad Airways står for driften.

– Jeg er takknemlig overfor styret i Etihad Aviation Group for tilliten de viser meg. Dette er en spennende rolle som gir muligheten til å utvikle og foredle et viktig element av konsernets strategi, sier Kamark.

Kamark har utdannelse fra Norges Handelshøyskole. Han tiltrer stillingen i oktober 2017.

Les også

NHH-professor om Norwegian: – Hører gjerne ulv når avgifter skal innføres

Les også

Kjos mener Sverige vil tape milliarder på flyskatt

Les også

SAS-sjefen fikk lønnsøkning på to millioner

Annonsørinnhold