BI klatrer på rangering av Europas beste økonomiskoler

Handelshøyskolen BI gjør et lite byks på rangeringen over Europas beste økonomiskoler, men blir fortsatt slått av sin erkerival i Bergen.

KLATRER: Rektor Tom Colbjørnsen ved Handelshøyskolen BI kan være godt fornøyd med året som har gått. Skolen har hoppet åtte plasser på Financial Times' rangering av Europas beste handelshøyskoler. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Stian Lysberg Solum
Publisert:,

Handelshøyskolen BI får et klapp på skulderen i Financial Times' rangering av Europas 80 beste handelshøyskoler for 2012.

Skolen hopper frem åtte plasser og ender på 62. plass.

- Dette er gledelig. Vi har gjort faglige prioriteringer for å bli en mer tydelig handelshøyskole og øke vår internasjonale anerkjennelse. Dette er en langsiktig jobb, og vi håper dette er et tegn på at resultatene nå begynner å komme, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Tom Colbjørnsen.

Nå jobber Colbjørnsen med å få flere av skolens programmer vurdert i rangeringer.

I tillegg til hovedrangeringen over «European Business Schools» består undersøkelsen av en rekke delrangeringer.

Listen lister også opp de beste skolene innen Global MBA, Executive Education open programmes, Executive Education custom programmes, Masters in management og Executive MBA.

- Kongen er død, lenge leve kongen

Slik oppsummerer Financial Times årets undersøkelse som er utført for niende år på rad. For første gang på seks år har franskmennene blitt skjøvet ned fra tronen, ifølge avisen.

For i år var det nemlig IE Business School i Spania som toppet rangeringen. De dyttet ned HEC i Paris, som har ligget på topp de siste seks årene.

Det var særlig spanjolenes sterke resultater innen MBA (Master of Business Administration) som løftet dem til toppen.

- IE Business School er enestående på det internasjonale miljøet, den personlige utviklingen og veiledningen man mottar, sier Larissa Dornbach, ifølge avisen.

Resultatene baserer seg på omdømmet og resultatet hver enkelt institusjon har hos sine kollegaer i Europa, ifølge avisen.

Selv om 19 land har deltatt i konkurransen peker to land seg spesielt sterkt ut.

Frankrike og Storbritannia har tilsammen halvparten av de 80 toppskolene, henholdvis 20 og 21 hver.

Rektor ved Norges Handelshøyskole i Bergen, Jan I. Haaland

Helge Skodvin

Erkerivalen stabil

BIs erkerival i vest, Norges Handelshøyskole i Bergen (NHH), ender på 44. plass. Dermed slår de sin konkurrent i Nydalen nok en gang.

44. plass er samme rangeringen som Bergens-institusjonen fikk i fjor, men over de siste frem årene har NHH løftet seg 13 plasser.

- Det er en positiv utvikling som vi er godt fornøyd med, særlig nå vi vet ast konkurransen er økende. For å klatre over tid, er det viktigste for oss at vi hele tiden jobber med å utvikle kvaliteten på utdanningen vår. Og det gjør vi, sier NHH-rektor Jan I. Haaland.

Selv om de to norske institusjonene har klatret på listen de siste årene er det fortsatt et stykke opp til deres skandinaviske kollegaer.

Stockholm School of Economics og Copenhagen Business School endte på henholdsvis 20. og 39. plass i år.

NHH-rektoren er likevel glad for å havne på den internasjonale rangeringen.

- Financial Times-rangeringene er viktige fordi de bidrar til å synliggjøre oss internasjonalt. NHH er et internasjonalt utdannings- og forskningsmiljø som rekrutterer kandidater fra hele verden. Rangeringen gir oss verdifull oppmerksomhet i et krevende marked, sier Haaland.

Les også

BI-studentleder: - Vi er ikke pappagutterNesten hver sjette BI-student strøk på eksamenUSAs ambassadør: Jeg lover å ikke stjele talenter fra NorgeNorske universiteter faller på verdensrankingBI lar toppstudenter studere gratis