Alexandra Bech Gjørv inn i styret i fransk energigigant

Lederen av 22. juli-kommisjonen går inn i styret i franske Technip.

TECHNIP: Alexandra Bech Gjørv ledet arbeidet med 22. juli-kommisjonen. Nå er hun ferskt styremedlem i det franske industriselskapet Technip.

Stian Lysberg Solum
Publisert:

Alexandra Bech Gjørv er partner i advokatfirmaet Hjort og mest kjent i den norske offentligheten som elder for granskingskommisjonen etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya 22. juli i fjor.

Bech Gjørv er nå utnevnt til styremedlem i det franske selskapet Technip, som opererer innen prosjektering, ingeniørtjenester og konstruksjonsvirksomhet både under vann, offshore og på land i energisektoren.

Technip er børsnotert i Paris og har over 30.000 ansatte i rundt 50 land. Bech gjørv erstatter Daniel Lebègue som går ut av styret.

Bech Gjørv har mangeårig erfaring fra ulike stillinger i Norsk Hydro, og har også vært direktør for Ny energi, Statoil Hydro ASA. Hun er styremedlem og medlem av revisjonsutvalget i Norske Skog ASA, og tidligere styremedlem i Eidsiva Vekst.

I dag er hun også styreleder i Eidsiva Energi. Tidligere har Bech Gjørv også vært nestleder i styret for NRK og styreleder for Senter for fornybar energi ved NTNU, Sintef.

LES OGSÅ: Fra 22. juli-kommisjonen til styreleder i kraftselskap