Ny AFP-ordning kan ramme unge arbeidstakere

Ansatte i privat sektor risikerer at AFP-ytelsen kan bli kraftig redusert hvis de ikke gjennom hele arbeidslivet jobber i en bedrift med tariffavtale.

NY ORDNING: Bare halvparten av ansatte i privat sektor jobber i bedrifter som tilbyr AFP, viser tall fra Fafo. Illustrasjonsfoto

Foto: Berit Roald NTB scanpix
Publisert:,

I fjorårets lønnsoppgjør ble partene enige om en endring som gjør at det skal være bedre sammenheng mellom tiden man jobber i en tariffbundet bedrift, og retten til AFP, skriver Dagbladet.

– Framover blir det svært økonomisk ugunstig å stå uten tariffavtale i privat sektor, sier leder Jon Olav Bjergene i forhandlingsavdelingen i Handel og Kontor.

Bare halvparten av ansatte i privat sektor jobber i bedrifter som tilbyr AFP, viser tall fra forskningsstiftelsen Fafo.

Les på E24+ (for abonnenter)

BI Business Review: Syv råd for å få småbedrifter til å vokse

– I bedrifter med mange unge ansatte har man vegret seg mot å inngå tariffavtaler. Men med ny ordning vil tapet ved å stå utenfor det organiserte arbeidslivet bli betydelig høyere enn i dag, sier Bjergene.

En kvinne født i 1990 med 550.000 kroner i årslønn vil som ansatt fra 25 til 62 år i tariffbundne bedrifter, ligge an til å få utbetalt en årlig livsvarig AFP-ytelse på 47.850 kroner hvis hun går av ved 67 års alder. Lever hun til å bli 100 år, vil AFP utgjøre vel 1,5 millioner kroner.

Jobber hun derimot flere år av karrieren i en bedrift uten tariffavtale, kan hun få flere hundre tusen kroner mindre i AFP.

Les også

Statsråder: – Næringslivet må ansette folk som har falt utenfor arbeidsmarkedet

Les også

Dette ønsker arbeidsgivere av deg som nyutdannet

Les også

LO krever mer av overskuddskaka etter magre år

Her kan du lese mer om