42 må gå i bladgiganten Egmont

Egmont Publishing, tidligere Hjemmet Mortensen, hadde i fjor et overskudd før skatt på 156 millioner kroner. Likevel må 42 ansatte – én av fire – finne seg noe annet å gjøre, skriver Kampanje.

MAGASINER: Egmont Publishing gir blant annet ut blader som Hjemmet, Norsk Ukeblad, Det Nye og Vi Menn.

Publisert:,

Egmont Publishing gir blant annet ut blader som Hjemmet, Norsk Ukeblad, Det Nye og Vi Menn. Det er i første rekke journalister, redigerere og deskarbeidere som berøres av kuttene

– 42 personer av 168 redaksjonelle ansatte er 25 prosent. Det er jo mange årsverk – og det er ingen hyggelige tall. Vi forstår at ledelsen må gjøre noe med organiseringen og kostnader, men uansett er det ikke hyggelig for dem som må forlate Egmont. Vår oppgave er å støtte dem nå, sier klubbleder Alexander Berg Jr. i Egmont Publishing til Kampanje.

Sparer 40 mill. kroner

Nedbemanningen skal gi kostnadsbesparelser på 40 millioner kroner.

– Dette handler ikke bare om kostnadskutt. Dette er et omstillingsprogram som skal ruste oss for å møte utfordringene i mediemarkedet på en bedre måte, sier ansvarlig redaktør og Egmont-direktør Kjersti Mo til Kampanje.

Beste året

2014 ble det beste året i Egmonts 136 år lange historie, skriver selskapet i en pressemelding.

Omsetningen til det danske mediekonsernet Egmont steg med 13 prosent til 13 milliarder kroner i 2014.

Driftsresultatet steg med 37 prosent til 1.976 millioner kroner.

Rekordresultatet før skatt (EBT) kom på 1.064 millioner kroner mot 768 millioner kroner året før. Dette tilsvarer en vekst på 38 prosent.

– Våre skjermbaserte medier har vokst ytterligere, og utgjør nå 58 prosent av Egmonts omsetning, sier konsernsjef Steffen Kragh i pressemeldingen.

Vekst for TV 2

Selskapet er eneeier i TV 2 etter at de kjøpte A-pressens andel for 2,1 milliarder norske kroner i 2012.

TV 2 hadde en omsetning på 3,7 milliarder norske kroner. Dette var en vekst på 6 prosent. Resultat før finansielle poster kom på 677 millioner kroner. Dette var 11 prosent høyere enn året før dersom man ser bort fra en nettoeffekt på resultatet på 385 millioner kroner som følge av omlegging av pensjonsordning og nedskrivninger av serier og programmer.

Sterk på mobil

Veksten for TV 2s mobile plattformer kom på 66 prosent.

Egmont skriver at programmer som Vinter-OL, Fotball-VM, Håndball-EM og Farmen ga suksess.

Produksjons- og distribusjonsselskapet Nordisk Film hadde en omsetning på 3.8 milliarder kroner og et resultat før skatt på 236 millioner. Selskapet solgte 5,2 millioner billetter i Danmark og 3,1 millioner i Norge.

Les også

Egmont leverer rekordresultat

Les også

Henter ny TV 2-sjef fra Egmont