Venstre vil stramme inn på midlertidige ansettelser

Venstre vil kreve maksimal varighet på to år for midlertidige ansettelser når forhandlingene om endringene i arbeidsmiljøloven starter i Stortinget tirsdag.

VIL STRAMME INN: Venstre krever kraftig reduksjon av den maksimale lengden for midlertidig ansettelser. Det forteller Venstres Sveinung Rotevatn.

Roger Neumann
Publisert:

Venstre kan sikre regjeringen flertall for endringer i arbeidsmiljøloven uten hjelp fra Kristelig Folkeparti, men det vil partiet ikke gjøre uten motytelser. Venstre har programfestet at midlertidige ansettelser maksimalt skal vare i to år, ikke fire, som Høyre ønsker.

– Venstre går til forhandlingene med krav om en kraftig reduksjon av den maksimale lengde for midlertidig ansettelser og for når arbeidstaker skal ha krav på fast ansettelse, sier Venstres Sveinung Rotevatn til NTB.

Regjeringspartiene, Venstre og Kristelig Folkeparti skal etter planen forhandle om endringene i arbeidsmiljøloven i fem uker.

Rotevatn sa til NTB i slutten av januar at Venstre holder fast ved støtten til regjeringens forslag om generell adgang til midlertidige ansettelser. Partiet er også innstilt på å sikre flertall for nye regler for overtids- og søndagsarbeid samt økte aldersgrenser i arbeidslivet.

Høyre på sin side vil ikke gi etter og fastholder at fire år må være grensen for fast ansettelse.

– Høyre ønsker å opprettholde dagens fireårsregel, sier saksordfører Arve Kambe til NRK.