NHH-studenter narrer BI-studenter

NHH-studenter har laget falsk markedsføringskampanje på nettet for å terge på seg BI-studenter. - Ulovlig og sjikanerende, sier BIs kommunikasjonsdirektør. 

FALSK: NHH-studenter måtte mandag formiddag stenge nettsiden typiskbi.com (til høyre).

Tom-Egil Jensen
Publisert:,

I løpet av helgen dukket det opp en falsk markedsføringskampanje som tilsynelatende er fra Handelshøyskolen BI på nettet.

På typiskbi.com hadde den tidligere BI-studenten «Line» fått karriere som togkonduktør, «Svein» hadde blitt ansvarlig for «on air»-lampen hos Radio Norge, mens «Mona» var butikkmedarbeider.

Personene bak hadde kopiert alt innhold fra BIs nystartede kampanjeside typiskbi.no, men byttet ut det skriftlige innholdet.

- Nettsiden hadde misvisende lenker og sjikanerende innhold, oppsummerer BIs fungerende kommunikasjonsdirektør Ynge Kveine ved Handelshøyskolen BI til E24.

I formiddag ble nettsiden stengt ned.

Ser alvorlig på det

Mens BI på den ekte siden skriver at det arrangeres massevis av turer og events gjennom hele studieåret, står det samme sted på typiskbi.com at BI «ikke er usosialt, men folk er generelt ikke så oppgående».

OPPRØRT: Yngve Kveine, fungerende kommunikasjonsdirektør ved BI

Under fanen «min profil» hvor BI-studenter kan registrere seg, kommer man rett til NAVs nettside i den falske versjonen - bare for å nevne noe.

- Vi ser alvorlig på dette da all kopiering og misbruk av BIs åndsverk og logo er ulovlig, fortsetter han.

Supportergjeng står bak

En sjekk av hvem nettsiden er registrert på, fører deg direkte til Norges Handelshøyskole og studentenes supportergjeng, ASAP.

- Det var ment som moro. Det har ikke noe med BI direkte å gjøre, det var mer til supportergjengen på BI som vi hele tiden har en humorbasert supporterkamp gående med, sier supportergjeng-leder Martin Schütt til E24.

BI og NHH kjemper hver vår mot hverandre i stafetten Bergensbane-løpet, som går mellom Oslo og Bergen. I tradisjon tro varmer supportergjengene fra begge handelshøyskolene opp ved å terge hverandre i forkant av stafetten, skal vi tro ASAPs leder.

LES OGSÅ: NHH vant Bergensbaneløpet

- Skjønner reaksjonene

Schütt forteller videre at de bestemte seg for å stenge nettsiden i dag formiddag da de fikk tilbakemeldinger om det han kaller «dårlig stemning» hos BI-administrasjonen.

- Kamerater jeg har ved BI mente vi burde ta den ned før stemningen ble dårligere, så da gjorde vi det. Jeg skjønner helt klart BIs reaksjon, men vil igjen understreke at dette var en spøk mellom to studentgrupper, fortsetter Schütt.

- Tenkte dere ikke på at andre enn BIs supportergjeng ble berørt av dette før dere satte opp siden?

- Vi tenkte helt klart over at det kunne bli konsekvenser dersom vi ikke endret nok på innholdet, sier han.

Schütt forteller at de derfor byttet ut alle navnene.

- Og vi la oss på en relativ snill linje hva gjelder nye yrker og beskrivelser.

Han legger til at de også hadde lagt igjen en e-post adresse nederst på siden, dersom BI ønsket at de skulle gjøre endringer eller stenge nettsiden.

- Vi kommer ikke til å sette den opp igjen, lover han.

LES OGSÅ: