- Flaggene heises på plattformene

SAFE-leder Hilde Marit Rysst sier at det er jubel blant de ansatte på gulvet etter at Helge Lund trakk seg som Statoil-sjef.

GODT FORNØYD: SAFE-leder Hilde-Marit Rysst syns ikke det er trist at Helge Lund trekker seg som Statoil-sjef.

Audun Braastad
Publisert:

- Jeg har fått meldinger fra plattformene om at flaggene heises, sier en fornøyd SAFE-leder Hilde Marit Rysst til E24.

Hun har rundt 2.000 medlemmer i Statoil, og har tidligere uttalt seg svært kritisk til den nedbemanningen energikjempen gjør.

Rysst mener at Lund har tatt Statoil lenger og lenger unna det de mener burde være selskapes mål, langsiktig industribygger, til et kortsiktig aksjonærfokus.

Les også

Konsernsjef Helge Lund slutter i Statoil

- De på gulvet er godt fornøyd i dag. Spesielt de siste kuttoperasjonene han har igangsatt uten forankring hos de ansatte, har vært smertefull.

Rysst sier at hun har klare forventninger til den som tar over sjefsstolen etter Lund:

Personen må ha gått gradene i selskapet, kjenne industrien godt, være klar til å ta selskapet inn i fremtiden, og være godt vant til de samarbeidsplattformene som skal brukes.

- Vi vil ha en folkelig leder. Da Lund begynte fikk han gode skussmål. Etter hvert har han blitt det helt motsatte av en folkelig leder.

- Hva tror du at er årsaken til at han går av nå?

- Han har sittet i ti år nå, og vi hadde en forventning til at noe måtte skje. Jeg tror at de resultatene han har hatt og de lovnadene han ikke har fulgt opp, er årsaken.

Les også:

Bellona følte seg lurt av Helge Lund- Han er interessert i penger som alle andreDen forrige sjefen gikk etter turbulens: Her er selskapet Lund tar over- Stiller meg undrende til at Lund gjør dette akkurat nåHan tar over Statoil-roret