Flytoget-sjefen går av

Linda Bernander Silseth slutter etter åtte år som sjef for Flytoget

SLUTTER: Administrerende direktør i Flytoget, Linda Bernander Silseth.

Stian Lysberg Solum NTB scanpix
Publisert:,

Flytoget-sjef Linda Bernander Silseth (53) har informert styret om at hun ønsker å gå av, opplyser selskapet i en pressemelding mandag.

Hun beskriver tidspunktet for å gå av som «godt gjennomtenkt».

– Flytoget har lagt bak seg en fantastisk tid og står foran spennende veivalg og nye muligheter i forbindelse med jernbanereformen og konkurranseutsetting av nye strekninger, sier Bernander Silseth i meldingen.

Hun opplyser til E24 at det var på hytten i juleferien at hun bestemte seg for å det var på tide å gi seg i jobben hun har hatt i åtte år.

– Jeg mener det nå er riktig for både Flytoget, medarbeiderne, kundene og meg at en ny leder utvikler Flytoget videre i en ny fase. Nå vil jeg søke nye lederoppgaver, sier hun.

Les også

Flytoget kan utvide konkurransen med NSB

«Payback time»

Bernander Silseth har vært toppleder innen reiseliv i 25 år.

Hun kom til Flytoget i 2008, etter å ha jobbet som sjef i fornøyelsesparken Tusenfryd. Før dette var hun ansatt som direktør i franchisedivisjonen til Choice Hotels Scandinavia.

Nå kan det se ut til at det blir enn annen type jobb. Hun forteller nemlig at hun nå «ønsker noe helt annet».

– Det er «payback time». Jeg ønsker å gi noe tilbake til samfunnet, sier hun til E24.

– Det er ikke utenkelig at jeg går inn i organisasjonslivet; jeg ønsker å løfte opp målgrupper som trenger ressurser og fokus. Jeg vil i større grad følge hjertet denne gang, slår hun fast.

– Men, i så fall, hva brenner du for?

– Kvinners rettigheter og barn og unges rettigheter.

Hun forteller at hun ikke vet hva hun skal gjøre fremover, men at hun «følger noen spor».

Bernander Silseth er utdannet fra Norsk Hotellhøgskole i Stavanger. Bernander Silseth er søsteren til næringslivstopp John G. Bernander. Hun er gift med Torgeir Silseth, som leder Nordic Choice Hotels.

Starter jakten på etterfølger

Det opplyses i pressemeldingen at Bernander Silseth vil fortsette i stillingen til styret har funnet arvtageren – et arbeid som nå påbegynnes.

Flytoget eies av staten gjennom Nærings- og fiskeridepartementet.

Styreleder Wenche Kjølås sier at Bernander Silseth har gjort en «svært god jobb», og peker blant annet på sterk servicekultur og høy kundetilfredshet.

– Punktligheten er rekordhøy og Flytoget har i denne perioden gått med solide overskudd. Linda har vært en synlig leder for Flytoget. Styret vil takke Linda så mye for innsatsen, og ønske henne lykke til videre, sier Kjølås i meldingen.

Les også

Flytoget innleder samarbeid med SAS

Les også

Flytoget taper kunder til NSB

Les også

Her er det statseide Norges sanne, mannlige ansikt

Her kan du lese mer om