LO vil utvide prøvetiden for nyansatte

LO foreslår å utvide prøvetiden for nyansatte fra seks til ni måneder i et forsøk på å komme regjeringens forslag om økt adgang til bruk av midlertidige ansatte i møte.

VIL HA LENGRE PRØVETID: LO nestleder Tor Arne Solbakken kjemper «krigen» mot regjeringen i spørsmålet om bruk av midlertidige ansatte, med å foreslå forlenget prøvetid for nyansatte.

Fredrik Varfjell
Publisert:

- Dette står ikke i LOs program for å si det sånn. Det rykker litt i ryggmargsrefleksen når vi kommer til en konklusjon som dette, men vi forsøker å avverge regjeringens forslag, som vi synes er forferdelig dårlig, sier LOs nestleder Tor Arne Solbakken til Dagsavisen.

Da arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) lanserte regjeringens forslag om å gi arbeidsgivere en generell adgang til bruk av midlertidig ansatte i ni til 12 måneder, kalte LO-leder Gerd Kristiansen det for en «krigserklæring».

Solbakken avviser at LO har tonet ned krigsretorikken. Forslaget viser heller at LO har valgt en ny strategi:

- Sjansen for at regjeringen skal ombestemme seg med et blankt nei fra LO, er forsvinnende liten. Når vi kommer med et alternativ, blir de nødt til å vurdere dette på en annen måte, sier Solbakken til Dagsavisen.

Til VG sier imidlertid Eriksson at utvidet prøvetid er lite aktuelt.

- Det er å sammenligne epler og pærer. I prøvetiden er du fast ansatt, og det er helt andre vilkår for å si opp noen enn hvis du er midlertidig, svarer Eriksson.

Les også:

Bred støtte om ny arbeidsmiljølovNRK: Regjeringen vil åpne for flere midlertidig ansatte- Skal vi konkurrere med utlandet, må vi skille oss ut