Leveringsfrist i dag!: Siste innspurt for næringsoppgaven

Torsdag 31. mai er innleveringsfrist for næringselvangivelsen for rundt 350.000 næringsdrivende. Ute i siste liten? Du har en ørliten mulighet til utsettelse.

Orden er viktig: Et sentralt tips er å ha orden i papirene sine, forteller advokat Per-Ole Hegdahl i NARF (Norges Autoriserte Regnskapsføreres Forening).

Orden er viktig: Et sentralt tips er å ha orden i papirene sine, forteller advokat Per-Ole Hegdahl i NARF (Norges Autoriserte Regnskapsføreres Forening).

Foto: Taral Jansen
Publisert:,

Til midnatt. Næringsdrivende har ut dagen for å få levert selvangivelsen og næringsoppgaven.

Næringsdrivende skal fylle ut både næringsoppgaven og personlig selv­angivelse. Som i fjor får næringsdrivende den halvferdige (forhåndsutfylte) selvangivelsen, der blant annet informasjon om boliglån og bankinnskudd er fylt ut. For de som skal levere nå, er det bare levering via Altinn som gjelder. Papirfristen var i april.

Orden er viktigst. Advokat Per-Ole Hegdahl i NARF (Norges Autoriserte Regnskapsføreres Forening) arbeider mye med næringsoppgaven for tiden. Hans råd er å sørge for å ha orden i papirene:

- For å betale minst mulig skatt og avgift er orden i bilag og annen dokumentasjon det viktigste for alle som driver næring, sier han.

Les også:Unge gründere hjelper små ENK med utfylling av næringsoppgaven

Pass på ditt eget liv. Mange velger å ha regnskapsfører for selve næringsoppgaven, men det er viktig at man passer godt på sin egen personlige selvangivelse også. Er alle lån riktig ført opp, så du får rentefradrag, er bolig og bil riktig ført inn? Det er bare du som kjenner ditt liv, og som kan svare på dette.

Egen skole. Dine Penger har samlet stoff om næringsoppgaven i en egen skole:Slik fyller du ut næringsoppgaven finner du blant annet svar på

Noen tips på veien

ENK med inntekt under 50.000: Har du et ENK med inntekter under 50.000 kr i 2011, slipper du unna med færre skjemaer. Les om Næringsinntekt under 50.000

Annonsørinnhold

Finn ditt spørsmål og svar: Skatteekspertene i NARF var i forrige uke i nettmøte med Dine Pengers lesere. Der svarte de på en rekke spørsmål om næringsselvangivelsen.

Les:Svarte om nærings-selvangivelsen

Mulig med utsettelse: Ser du at du ikke rekker å bli ferdig i løpet av dagen, har du en siste mulighet for utsettelse. Du kan skriftlig søke utsettelsen på Altinn, og får da til 15. juni med å bli ferdig. Les mer og søk om utsettelse her.

Altinn ikke nede til helgen likevel!

Brønnøysundregistrene hadde planlagt at Altinn skulle være nede 1.-4. juni for vedlikehold. Etter sterkt press blir ikke det noe av.

En nedetid til helgen ville gått ut over de som har søkt utsettelse, og for regnskapsførere som har mulighet til å levere noen av kundenes oppgaver litt etter fristen. Etter sterkt påtrykk fra blant annet NARF og Revisorforeningen, har Brønnøysundregistrene flyttet vedlikeholdet til 15. - 18. juni.

Annonsørinnhold