Idar Kreutzer ny styreleder i Posten

Tidligere Storebrandsjef får nytt verv.

BLIR STYRELEDER I POSTEN: Idar Kreutzer er påtroppende administrerende direktør i Finansnæringens fellesorganisasjon.

Lise Åserud
Publisert:,

Idar Kreutzer - som er påtroppende administrerende direktør i Finansnæringens Fellesorganisasjon - er valgt til ny styreleder i Posten Norge etter Arvid Moss.

De siste 12 årene har Kreutzer vært konsernsjef i Storebrand.

Kreutzer har vært styreleder i Finansnæringens Hovedorganisasjon og har en rekke sentrale verv i norsk næringsliv, blant annet i Orkla, Statoil og Hydro.

Han er i tillegg rådsmedlem i World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) og styreleder i Flyktningehjelpen. Han har tidligere vært byrådssekretær for Michael Tetzschner.

Sigrid Hjørnegård (født 1965) har hovedfag fra Norges Landbrukshøyskole. Hun er direktør for fornybar energi, klima og miljø i Energi Norge. Hun har tidligere vært statssekretær i Olje- og energidepartementet, og har vært politisk rådgiver i både Olje- og energidepartementet og Landbruksdepartementet.

‑ Kreutzer har tung erfaring fra norsk næringsliv og Hjørnegård har bred politisk erfaring. Sammen vil de utgjøre en ressurs for Posten fremover sier samferdselsminister Marit Arnstad.

Etter generalforsamlingen består styret i Posten av følgende medlemmer:

Styreleder Idar Kreutzer, Nestleder Randi B. Sætershagen, Gøril Hannås, Sigrid Hjørnegård, Jørgen Randers, Terje Wold. Ansatterepresentante er, Paul Magnus Gamlemshaug, Geir Løland, Ann Elisabeth Wirgenes og Odd Christian Øverland.