– Nå er riktig tid for å søke julejobb

Butikk- og restaurantnæringen trenger flere hender i julen. Nå er riktig tid å starte søknadsprosessen, opplyser bemanningsbyrå.

MER ARBEID: Julebordstiden er høysesong i blant annet restaurantbransjen, som trenger mange ekstra hender for å servere feststemte nordmenn.

MER ARBEID: Julebordstiden er høysesong i blant annet restaurantbransjen, som trenger mange ekstra hender for å servere feststemte nordmenn.

Fredrik Solstad
Publisert:

For mange innebærer julehøytiden fri og ferie, men for eksempelvis studenter og skoleelever er det en mulighet til å spe på en ellers begrenset inntekt. Shopping og juletradisjoner gjør nemlig at flere bransjer går inn i sin mest hektiske sesong.

– Butikknæringen har noe behov, og hos oss er det mye event- og horeca-jobber i forbindelse med julen. Julebord fører til at hoteller og restauranter som trenger flere armer og bein, sier informasjonssjef Svein Fossum hos bemanningsbyrået Manpower til E24.

Horeca er et begrep som brukes om sektoren som tilbereder og serverer mat og drikke.

– Ikke for sent

Julebordsesongen starter normalt i midten av neste måned, og Fossum forteller at det fortsatt er ledig arbeid for dem som er interessert.

– Det er ikke for sent å søke sånne jobber, legge seg inn i basen eller å rette CV-en mot den typen arbeid. Det er riktig tid å gjøre det på nå. Vi får helt sikkert mange slike bestillinger fremover, sier han.

Erfaringsmesssig er nemlig noen av byråets kunder tidlig ute med å identifisere sitt behov, mens andre oppdager det etter hvert.

Annonsørinnhold

Manpower-toppens beste tips er å vise gjennom søknad og CV at man er blid og serviceinnstillt.

– Det er viktig å få frem at man har personligheten som skal til, sier han.

Les også

– Jobbsøkere tar altfor lett på sin manglende kunnskap om jobben

Ser etter arbeidsvilje

Noe av det samme ser rekrutteringsansvarlig Marika Bergman i Mester Grønn etter når hun blar gjennom søknadsbunken.

– Vi legger vekt på at man er utadvendt og innstilt på å ta i et tak. Det er veldig hyggelig å jobbe med blomster, men det er også hardt arbeid, sier Bergman.

Blomsterkjeden, som har over 100 butikker fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør, har i disse dager begynt å lyse ut julestillingene.

Bergman anslår at de trenger mellom 50 og 100 julehjelper.

– Vi pleier generelt å få god respons på stillingene vi lyser ut, og etterspørselen er bedre enn den var for et par år siden, forteller hun.

Hun opplyser også at det vil dukke opp flere muligheter hos dem fremover.

– Vi la ut noen annonser for noen dager siden, men de fleste starter ikke før i midten av november. De fleste stillingene vil bli lyst ut i midten av oktober.

Les også

Disse ansatt-godene dropper bedriftene i dårlige tider

Les også

Karriereekspert om jobbapper: – Dette er fremtiden

Les også

Advarer unge svensker om useriøse jobber i Norge

Annonsørinnhold