Kommentar: Hvorfor velge unge ledere?

Hvordan leder man en organisasjon som digitaliseres, spør Iselin Pettersen, seniorkonsulent i Business Consulting i Sopra Steria.


<p><b>NY TID, NYE LEDERE:</b> Den nye digitale verden krever ledere med riktig kompetanse og holdninger, skriver Pettersen</p>

NY TID, NYE LEDERE: Den nye digitale verden krever ledere med riktig kompetanse og holdninger, skriver Pettersen

Det er viktig med gode ledere som tenker utenfor boksen, henger med i endringene i samfunnet og kan guide både bedriften og ansatte i riktig retning. Å tørre å satse på unge ledere som kan vise vei i usikkert terreng, kan være den klokeste beslutningen en bedrift tar.

Hvert år publiseres det kåringer av unge ledere rundt om i Norge. Både E24 publiserer sin liste over unge ledertalenter og Assessit har en omfattende prosess for å kåre Årets Unge Leder i Norge.

Men hvorfor skal egentlig din bedrift tørre å satse på unge ledere?

Erfaring og faglig pondus er ikke synonymt med godt lederskap. Eksponentiell teknologisk utvikling endrer spillereglene.

Endringsvillighet, nysgjerrighet og evner til å se fremover uten å henge igjen i gamle rutiner og systemer veier tungt.

Kjenner du et ledertalent? Tips oss om din kandidat til Årets Ledertalent her!

Dette kan sammenlignes med å peile ut riktig kurs på topptur. Sommerstid er det ofte en tydelig markert sti i landskapet hele veien til toppen. Skal du derimot gå samme toppturen på vinteren er det andre spilleregler. Målet er det samme, men du må selv analysere hvert steg og veivalg underveis for å nå frem.

Snøen er ikke den samme som i fjor og en trygg tur krever at du kan lese terrenget, snøen og forholdene etter hva som gjelder – nå. Du trenger en god leder, som kan analysere omgivelsene steg for steg og se hva som er bak neste snøfonn.

Ut av boksen

Verdens største selskaper som Apple, Google, Microsoft og Amazon har tre ting i felles. De er innenfor teknologibransjen, de er startet av unge entreprenører og de går utenfor tradisjonelle rammer – og tør å begi seg ut i det ukjente. I dagens digitale verden er det krevende å være en aktuell aktør over tid. Det krever kontinuerlig forbedring og endring, og det er viktigere enn noen gang å ha ledere som vise vei.

McKinsey spår at i løpet av 10–15 år er 500.000 av dagens jobber i Norge borte. Spesielt gjelder dette bransjer og organisasjoner som er i endring. Er dagens bank fortsatt en bank, eller et teknologiselskap? Det er ingen tvil om at samfunnet er i stor endring med dagens digitalisering. Den nye digitale verden krever ledere med riktig kompetanse og holdninger. Og som tørr å begi seg ut i ukjent terreng.

For å opprettholde sin posisjon på markedet og oppnå vekst må organisasjoner tørre å tenke ut av boksen og ha ledere som guider vei opp til toppen på vinteren. En ung leder er ofte våken, nysgjerrig og full av nye ideer. Nettopp derfor er det grunn til å tro at dette er tiden for å tørre å satse på flere unge ledere?

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå