Litt smartere hver dag med E24+

Penger er kanskje ikke alt, men det er definitivt penger i alt. Vi vil forklare sammenhengene og fortelle historiene bak nyhetene. Derfor lanseres E24+.


<p><b>NY TJENESTE:</b> Vi bygger produktet vårt videre, og lanserer nå E24+.</p>

NY TJENESTE: Vi bygger produktet vårt videre, og lanserer nå E24+.

kommentar Per Valebrokk

Tidligere ansvarlig redaktør og administrerende direktør i E24 Dine Penger.

Du kan følge Valebrokk på Twitter

For 12 år siden, tirsdag 18. april 2006, lanserte en rufsete gjeng journalister fra Aftenposten og VG nettstedet E24. Vårt mål har hele tiden vært å dekke økonominyhetene så tett som mulig gjennom døgnet og uken.

Vi har teppebombet deg med nyheter. Minst 200.000 E24-artikler fordelt på over en halv milliard tegn er skrevet om alt fra det norske boligmarkedet og Oljefondet til lanseringen av den første iPhonen og finanskrisen.

Men for sjelden har vi stoppet opp for å forklare bakgrunnen og konsekvensene. Dette er kostbar og tidkrevende journalistikk som vi ikke har klart å finansiere gjennom annonser. Derfor innfører vi nå brukerbetaling på E24.

Du mister ingenting, nyhetene skal fortsatt være gratis. Vårt mål med det nye produktet er å gi deg noe mer og annerledes enn det du finner andre steder i det norske nyhetslandskapet. Dette er satsingens tre stolper:

  •   Det store bildet: Vi skal sette dagens nyheter i sammenheng og vise deg hva nyhetene betyr i praksis gjennom reportasjer, dybdeartikler og kommentarer. Et eksempel er den aller første saken publisert på E24+ om Norwegians gjeldsberg. Her er det mye å lære om det største dramaet i norsk næringsliv.
  • Historien bak tallene: Møt menneskene og bli med på innsiden av selskapene som driver økonomien fremover. Denne uken har vi et lengre portrett av Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg som i disse dager leder selskapet under dets kanskje største krise, utslippsskandalen i Brasil.
  • Det beste fra de beste: Hver dag får du minst én utvalgt artikkel, kommentar eller analyse fra verdens fremste økonomiredaksjoner. Vi kjøper inn det aller beste innholdet fra redaksjoner som The Economist, New York Times og Bloomberg.

Det blir ingen overflod av artikler i E24+. De fleste av oss vil ikke rekke å lese alt uansett. Men hvis vi kan hjelpe deg å bli litt smartere og mer kunnskapsrik hver dag, så har vi gjort noe viktig og meningsfylt.

Derfor er målet å gi deg tre-fire artikler daglig som er akkurat de du trenger å lese for å skjønne litt mer. Vi vil ikke alltid treffe blink, men lover å gjøre vårt beste.

Jeg håper du prøver ut E24+ og at du liker det du leser.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Se alle kommentarer på E24
På forsiden nå