Holberggrafen: Forsvarsbudsjett på øverste nivå

I dag sparkes Premier League i gang igjen på balløya. Lengselen etter engelsk fotballspenning er endelig over for millioner av fans over hele kloden. Som vanlig settes det nye rekorder i bruk av penger på spillere, TV-rettigheter, drakter, kampbilletter og sponsormarkedet.

 
kommentar Kjetil Melkevik

Melkevik er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, samt Renteanalytiker og Autorisert Porteføljeforvalter.

Leder for Institusjonelle Kunder i Holberg Fondene. Har tidligere jobbet i Nordea Markets og Orkla.

Holberg Fondene er en uavhengig fondsforvalter innen aksjer og renter.

Manchester City er blant favorittene til å stikke av med trofeet etter å ha handlet friskt i løpet av sommeren. Den spanske treneren Pep Guardiola har svidd av snaue 1,7 milliarder kroner i dette overgangsvinduet, kun på forsvarsspillere!

Til sammenligning er sommerens forsvarsbudsjett til Manchester City større en det årlig forsvarsbudsjettet til minst 47 reelle land.

Med åpent overgangsmarked i enda noen uker er det ikke utenkelig at vi får se nye overganger til nye fantasillioner hos de populære klubbene. Mens Financial Fair Play synes å ha en vei å gå får vi håpe at spillerne og trenerne ikke glemmer grunntanken med Fair Play!

Lykke til med sesongen!

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

Se alle kommentarer på E24
På forsiden nå