Kommentar: Keep calm – spring is coming

Kjetil Melkevik i Holbergfondene ser på vårtegnene i norsk og internasjonal økonomi. 


<p>Ifølge Øystein Olsen er nå våren på vei i verdensøkonomien etter en kald vinter, skriver Kjetil Melkevik i sin kommentar. </p>

Ifølge Øystein Olsen er nå våren på vei i verdensøkonomien etter en kald vinter, skriver Kjetil Melkevik i sin kommentar. 

 
kommentar Kjetil Melkevik

Melkevik er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, samt Renteanalytiker og Autorisert Porteføljeforvalter.

Leder for Institusjonelle Kunder i Holberg Fondene. Har tidligere jobbet i Nordea Markets og Orkla.

Holberg Fondene er en uavhengig fondsforvalter innen aksjer og renter.

Forrige uke fulgte sentralbanksjef Øystein Olsen opp det som har blitt en aldri så liten tradisjon i forbindelse med sine årstaler. Ved å bruke referanser og utsagn fra den populære serien «Game of Thrones» har han ved flere anledninger omtalt og beskrevet utviklingen i norsk og internasjonal økonomi. Ifølge Olsen er nå våren på vei i verdensøkonomien etter en kald vinter. Medisinen med lave renter har virket og nå skal medisinbruken ned, og rentenivået skal trolig opp internasjonalt.

Også i norsk økonomi er stemningen i bedring. Husholdningenes forventninger har bedret seg markant det siste halvannet året og er nå på sitt høyeste nivå på fem år. Godt hjulpet av en høyere oljepris har fremtidsutsikten til mange norske bedrifter blitt bedre. Det er i dag flere optimister blant norske husholdninger enn det var pessimister på sitt verste i oljenedturen i 2015/2016.

Optimismen kan også spores i forventningene til å skape nye arbeidsplasser. De mer optimistiske håper på 10.000 nye oljerelaterte arbeidsplasser de kommende årene. For mange er det denne uken vinterferie med forhåpentligvis sol i hytteveggen, tidenes medaljefangst i OL (til og med gull til Bergen i vinter OL) og gode løypemeldinger altså fra sjefen i Norges Bank for norsk økonomi. Den norske nasjonalfølelsen og patriotismen virker å få rikelig med påfyll for tiden.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Se alle kommentarer på E24
På forsiden nå