Kommentar: Stang ut til 100 millioner euro for Ajax

Ukens Holberg-graf viser hvordan pengene raste ut av Ajax da laget røk ut av Champions League på overtid.

NEDTUR: Skuffede Ajax-spillere lå strødd på gresset etter overtidstapet i Champions League-semifinalen. Om det var klubbens børstap som skuffet spillerne mest, vites ikke.
NEDTUR: Skuffede Ajax-spillere lå strødd på gresset etter overtidstapet i Champions League-semifinalen. Om det var klubbens børstap som skuffet spillerne mest, vites ikke.
 
kommentar Kjetil Melkevik

Melkevik er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, samt Renteanalytiker og Autorisert Porteføljeforvalter.

Leder for Institusjonelle Kunder i Holberg Fondene. Har tidligere jobbet i Nordea Markets og Orkla.

Holberg Fondene er en uavhengig fondsforvalter innen aksjer og renter.

Etter en ellevill Champions League uke begynner kanskje de mest ivrige supporterne å få tilbake hvilepuls. Liverpool gjorde det umulige mot Barcelona på tirsdag ved å snu 3-0 til 3-4. Selv ikke verdens beste fotballspiller klarte å stoppe rødtrøyene.
Som relativt fotballinteressert har det blitt noen kamper denne våren foran skjermen med de beste lagene i Europa. Ajax har trolig levert den beste fotballen av alle denne sesongen og har imponert med et ungt og fryktløst mannskap ledet an av en 19 år gammel kaptein. Giganter som Real Madrid og Juventus har blitt rundspilt og utslått av ukjente unge talenter.

Les flere kommentarer: Alle Holberg-grafene her

Ajax som er børsnotert i Amsterdam har gjennom sine fantastiske prestasjoner på banen også fått godt betalt i finansmarkedene. Børsverdien har mer enn doblet seg siden Ajax spilte de første kampene i denne sesongen europeiske turnering.
Men så, fem minutter på overtid mot Tottenham klarer den engelske klubben å få det viktige tredjemålet som gjør at de går til finalen på bekostning av Ajax, på bortemålsregel. Dette etter stolpetreff fra Hakim Ziyech, en av mange brilliante spillere på de rødhvite.

Dagen etter at Ajax takket for seg i årets turnering falt børsverdien på klubben med drøye 100 millioner euro. De kommersielle kreftene i europeisk toppfotball er blitt enorme

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Se alle kommentarer på E24
På forsiden nå