Investtech: Eiendomsaksjene som bør kjøpes og selges

Investtech har denne uken sett på tre av eiendomsaksjene på Oslo Børs. Basert på teknisk analyse er det nå ett som bør kjøpes, ett som bør selges og ett som er nøytralt.


<p>BLANDET I EIENDOM: Investtech anbefaler både kjøp og salg av eiendomsaksjene de ser nærmere på denne uken.</p>

BLANDET I EIENDOM: Investtech anbefaler både kjøp og salg av eiendomsaksjene de ser nærmere på denne uken.

 
kommentar Geir Linløkken

Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.

Han har ansvar for porteføljer og forvaltning. Han stiftet Investtech i 1997, med formål å tilby uavhengige tekniske analyser basert på vitenskapelig grunnlag og investorpsykologi.

Linløkken er utdannet cand.scient i matematisk modellering ved Universitetet i Oslo. Han er forfatter av boken «Teknisk aksjeanalyse».

Til daglig arbeider Linløkken med aksjeanalyse og utvikling av kvantitative metoder for investeringer i aksjemarkedet.

Entra ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt og har stadig satt nye rekordnoteringer. Dette viser at investorene har blitt mer positive til selskapet og gått opp i pris for å få tak i aksjer.
Det er lite motstand over dagens nivå og kursen kan lett stige videre.
Ved reaksjoner tilbake har Entra horisontal støtte ved 90 kroner, noe som sammenfaller med gulvet i trendkanalen.
Entra er svakt positiv på innsidehandler etter en rekke kjøp i fjor høst.
Selskapet er ventet å legge fram førstekvartalsrapporten den 27.april.
Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet.
Anbefaling mellomlang sikt: Kjøp

Selvaag Bolig hadde en meget pen oppgang i fjor vår, da kursen steg rundt 70 prosent på noen få måneder.
Etter en konsolideringsperiode siden i fjor sommer, har kursen nå brutt ned gjennom gulvet i en sidelengs trendkanal. Slike brudd ned har statistisk, i følge Investtechs forskning, vært fulgt av en svak utvikling de kommende månedene.
Aksjen viser dessuten et sterkt negativt momentum på kort sikt, med RSI godt under 30 poeng, et forhold som også statistisk tilsier en videre svak utvikling.
Det eneste positive vi kan si om aksjen nå, er at den er positiv på innsidehandler. Mange av kjøpene var gjennom et aksjekjøpsprogram, og dette holder ikke for å redde aksjen fra en ren salgsanbefaling.
Anbefaling mellomlang sikt: Selg

Olav Thon Eiendom viser en stigende trend på mellomlang sikt, men har nå brutt ned gjennom gulvet på denne. Statistisk har slike trendbrudd vært fulgt av en kursutvikling på linje med børsen de kommende månedene.
Aksjen har flere ganger vendt ned etter toppnoteringer rundt 170 kroner, der det nå er dannet motstand. Samtidig har den bunnet ut ved 156 kroner ved to anledninger, der det nå er støtte.
Brudd på et av de nevnte nivåene vil indikere en videre utvikling i samme retning. Inntil videre anses investorene i aksjen å være i likevekt, og analysen blir nøytral.
Anbefaling mellomlang sikt: Hold

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

Se alle kommentarer på E24
På forsiden nå